| Møllergata 39 07:30 – 09:00
Nrk Sans

Earlynerd - NRK + Typotheque = ny font!

En av Norges største merkevarer blir ny! Kom og hør NRK og Peter Bil´ak og Nikola Djurek fra Typotheque fortelle om utviklingen av NRKs nye font. Det fysiske arrangementet er nå fullt, men vi sender også på Grafill TV.

Nrk Sans

NRKs nye designprofil er drevet fram av de store endringene i medielandskapet det siste tiåret. For NRK gir det både en helt ny konkurransesituasjon og en stor organisatorisk endring, der rikskringkasteren i mye større grad er en teknologibedrift som selv utvikler de plattformene publikum får innhold fra. Dette har ført til helt nye forventninger og behov for hva en overordnet designprofil for NRK må omfatte, og hvordan den må utformes.

NRKs nye font er designet av Typotheque som er basert i Nederland, og kjent som et av verdens fremste skriftdesignbyråer.

Fonten er en svært viktig del av NRKs nye visuelle identitet, og unik i kraft av at den er en helt konkret og direkte formidler av NRKs innhold, på tvers av plattformer. I fontprosessen har den store overordnete utfordringen vært å utvikle en font som både møter høye krav til tilgjengelighet, leselighet og funksjonalitet, men som også har en tydelig identitet som kler NRK. I tillegg skal den svare på organisasjonens designfilosofi – distinkt, levende og empatisk.

Peter Bil’ak og Nikola Djurek fra Typotheque vil fortelle om arbeidet med å designe en font for alle flater og hele folket og for et stort nasjonalt og moderne mediehus som NRK.

Profilsjef i NRK, Cecilie Lyng, innleder om det å videreutvikle og modernisere NRKs visuelle profil, og det å gi NRKs fagmiljøer og redaksjoner et felles verktøy på tvers av merkevarer, sammenhenger og flater.

Erik Johan Worsøe Eriksen fra Anti har jobbet tett med NRK i utviklingen av ny font, vil også være til stede og snakke om sin erfaring med prosessen.

Velkommen til Earlynerd hos oss! Rykende fersk kaffe og en liten frokost vil bli servert fra kl 07.30.

Dato: Torsdag 2. juni
Tid: Dørene åpner 07.30, samtalen starter kl 08.00 til 09.30
Sted: Grafill i Møllergata 39, Oslo
Pris: Utsolgt!

Vi er utsolgt for billetter til det fysiske arrangementet, men arrangementet streames samtidig på grafill.tv.

Registrer deg, eller kjøp billetter her

Magasin: NRK - Holder koken og viser vei i en krevende tid

Magasin: Intervju med Peter Biľak - Works That Work

Magasin: Meet Peter Biľak - founder of Typotheque

Peter Bil’ak vil fortelle om arbeidet med å designe NRKs nye font. Foto: Typotheque

Klikk for å se bildet "Bilak Square 900" i full størrelse

Peter Bil’ak vil fortelle om arbeidet med å designe NRKs nye font. Foto: Typotheque