| Grafills hus 18:30 – 21:00
Årets vakreste bøker 2023 og 2024 (foto Jørn Aagaard).

Markering og utstillingsåpning for Årets vakreste bøker og Bokkunstprisen

Det er en stor glede å invitere til den aller første markeringen av Årets vakreste bøker dedikert til faget bokdesign. Alle vinnerbøkene for 2023 og 2024 blir stilt ut. I tillegg skal vi feire vinneren av Bokkunstprisen for sitt solide arbeid innen norsk bokdesign.

Årets vakreste bøker 2023 og 2024 (foto Jørn Aagaard).

Årets vakreste bøker 2023 og 2024 (foto Jørn Aagaard).

Årets vakreste bøker ble endret i fjor etter en større evaluering. Konkurransen gjenoppsto som et nytt konsept rendyrket for bokdesign. Formålet er å fremme bøker med design av høy kvalitet, og nye Årets vakreste bøker føyer seg nå enda tydeligere inn i en stolt tradisjon av tilsvarende konkurranser for bokdesign som The Most Beautiful Swiss Books, Die Schönsten Deutschen Bücher, The Best Dutch Book Designs og Danske Bogarbejde.

Mer enn 200 bokutgivelser ble sendt inn til Årets vakreste bøker, og siden konkurransen ble utsatt ett år, er det kåret vinnere for både 2023 og 2024.

Fagjuryen har vurdert de innsendt bøkene uten kategorier eller rangering, og etter en samlet vurdering valgt ut vinnerbøker for begge årene. Juryen har vurderert bokdesign ut ifra en helhetlig forståelse av samspillet mellom praktisk brukskvalitet, konseptuell løsning, estetisk uttrykk, og håndverksmessig, teknisk og materiell kvalitet.

Bli med på markeringen og en mulighet til å fordype seg i 24 utvalgte bøker! Vi lanserer også en utstillingskatalog for Årets vakreste bøker.

Samtale med Bokkunstprisvinneren
Grafills hovedstyre tildeler Bokkunstprisen til en person eller virksomhet som har gjort en særlig innsats for å fremme god bokkunst gjennom sitt arbeid med å formgi, illustrere, produsere eller utgi bøker. Denne kvelden skal vi alle få feire æresprisvinner, Anders Hofgaard. Det blir en samtale mellom Anders Hofgaard og Lars Mørch Finborud, og et utvalg av prisvinnerens arbeider er med i utstillingen og katalogen. Samtalen blir også strømmet.

Meld deg på fysisk eller digitalt
Vi gleder oss å se deg, torsdag 29. februar, i Grafills hus! Dørene åpner kl 18.30 og arrangementet starter ca kl. 19.00. Det blir enkel servering. Billetter til markeringen er nå utsolgt, men du kan bli med digitalt. Det er gratis deltakelse.

Meld deg på her

Adresse
Grafills Hus
Møllergata 39, 0179 Oslo