AI-ideation workshop: Hvordan designe med og for AI

Grafills hus Workshop
Gå til innholdet

AI er et relativt nytt fagområde og det er viktig at designere lærer seg hva det er slik at de kan bidra til at løsningene blir brukervennlige. Workshopen med Siv Holen og Åsta Lindemann vil vise eksempler på bruk av AI, hvordan det er å jobbe med maskinlæringsmodeller og hvilke utfordringer vi møter.

Maskinlæringsmodeller er basert på statistikk og sannsynlighet. Den har blitt veldig flink, men den er ikke smart og den vil gjøre feil. I tillegg er den avhengig av tilbakemeldinger fra brukeren for å lære og bli bedre. Dette gjør at vi må jobbe litt annerledes når vi jobber med brukeropplevelse med løsninger som bruker AI.

Workshopen er inspirert av en verktøykasse fra AI x Design som er basert på intervjuer med over 50 designere fra hele verden. Målet med workshopen er å integrere AI med designprosessen.

  • Idegenerering med What-if kort med muligheter for bruk av AI med eksempler på bruk
  • Konseptutvikling og valg av ide ved bruk av Impact matrix hvor vi vurderer ideen opp mot behov, gjennomførbarhet, forretning og ansvarlighet
  • Hvordan definere suksess ved å predikere ulike typer feil AI genererer (Confusion Matrix og presisjon vs sensitivitet)
  • UX- og designutfordringer når man bruker AI i et produkt

Om foredragsholderne Siv Holen og Åsta Lindemann
Siv Holen er avdelingsleder for brukeropplevelse og design i Kantega. Hun er en UX-designer som har jobbet med digitale brukeropplevelser i over 20 år. Hun er opptatt av gode brukeropplevelser gjennom hele livsløpet til tjenesten og mener at det er brukerne selv som gir oss den beste innsikten. Hun er nysgjerrig på det som skjer i IT-bransjen og vil finne ut hvordan det påvirker fagområdet UX. I høst tok hun et studie på NTNU om «AI and design thinking» sammen med Åsta og vil gjerne dele det hun lærte med dere gjennom denne workshopen.

Åsta Lindemann er seniordesigner og rådgiver fra designbyrået Haltenbanken i Bergen, og har lang erfaring med strategisk designutvikling gjennom bruk av designmetodikk. Hun har hovedfagsutdanning i design, videreutdanning i Strategisk design for innovasjon – Design Thinking ved NHH/UiB/HVL, og har også fullført «AI and Design Thinking», en del av masterprogrammet Teknologiledelse og digital omstilling ved NTNU.

Priser og påmelding 
Medlem workshop kr. 1100,-
Ikke-medlem workshop kr. 2200,-

Meld deg på her

Ikke medlem ennå? Du kan enkelt sjekke hvor mye du sparer og melde deg inn her!

Velkommen til workshop, torsdag 12. september kl. 12.00–16.00.

Adresse
Grafill
Møllergata 39, 0179 Oslo

Det kan være en fotograf til stede på noen av våre arrangement, og bilder vil da bli delt på Grafills nettside og på våre kanaler i sosiale medier.