Jury 2024

Årets vakreste bøker har en faglig ekspertjury på fem personer med god sammensetning av kompetanse innen bokdesign. 

Utlistning av 5 personer

 • Ane portrett

  Ane Thon Knutsen

  Ane Thon Knutsen er grafisk designer, kunstner, forsker og førsteamanuensis i grafisk design ved Kunsthøgskolen i Oslo. Knutsen er spesialisert i boktrykk, og fullførte en kunstneriske doktorgrad i 2019 som omhandlet Virginia Woolfs praksis som boktrykker og forlegger. Hun var en del av etableringen av Fellesverkstedet, og stiller ut kunstnerbøker internasjonalt.

 • Ole Lund Shv

  Ole Lund

  Ole Lund er designviter, designpedagog og førsteamanuensis ved Institutt for design ved NTNU på Gjøvik, hvor han veileder doktorgradsstudenter og underviser i typografi, redaksjonell design og typografihistorie. Han har en fortid som ingeniør og boktypograf, med svennebrev fra Brødr. Fossum i Oslo, og har en doktorgrad fra Department of Typography & Graphic Communication ved University of Reading.

 • Sara shv

  Sara Risvåg

  Sara Risvåg er grafisk designer med en bachelorgrad fra The Royal Academy of Art i Den Haag, Nederland. Hun etablerte Parabol Studio sammen med Sepus Noordmans og Bjørnar Pedersen i 2020.

 • Ian Brown

  Ian Brown

  Ian Brown er designer, utdannet på Pratt Institute i New York og Gerrit Rietveld Academie i Amsterdam. Han jobber i Feed i Oslo med merkevarebygging og visuelle identiteter rettet mot digitale flater og brukerbehov. I 2010 etablerte han designstudioet Eriksen/Brown sammen med Linn Eriksen, der han jobbet på en rekke identiteter, bøker og tidsskrifter for kulturelle institusjoner. Han har vunnet priser for sitt arbeid, og er aktiv i fagmiljøet gjennom foredrag og undervisning.

 • Nina ulmaja shv

  Nina Ulmaja

  Nina Ulmaja er designer og art director med fokus på bokdesign og varemerkebygging. Hun var designansvarlig hos Bonniers i perioden 2005–2017, og har tidligere vært lektor i grafisk design på Konstfack i Stockholm. Siden 2019 har hun drevet sitt eget designstudio der hun kombinerer grafisk design med forfattervirksomhet, og har skrevet flere bøker om typografi.