Grafill.no bruker informasjonskapsler (cookies) for trafikkmåling og optimalisering av innhold. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lastes ned og lagres hos deg når du åpner en nettside.

Generelt
Lov om elektronisk kommunikasjon (ekomloven) § 2-7 b lyder:

«Lagring av opplysninger i brukers kommunikasjonsutstyr, eller å skaffe seg adgang til slike, er ikke tillatt uten at brukeren er informert om hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen, hvem som behandler opplysningene, og har samtykket til dette. Første punktum er ikke til hinder for teknisk lagring av eller adgang til opplysninger:

1. utelukkende for det formål å overføre kommunikasjon i et elektronisk kommunikasjonsnett

2. som er nødvendig for å levere en informasjonssamfunnstjeneste etter brukerens uttrykkelige forespørsel.»

Bestemmelsen innebærer at du må samtykke til bruk av informasjonskapsler. Dersom nettleseren din er forhåndsinnstilt til å akseptere informasjonskapsler, regnes dette som tilstrekkelig samtykke, forutsatt at du er informert om hva kapslene brukes til. Slik informasjon fremgår nedenfor.

Våre informasjonskapsler

1. Egne kapsler

Grafill.no oppretter i dag tre informasjonskapsler:

• CRAFT_CSRF_TOKEN
• Grafill
• webfonts-loaded

Disse tre informasjonskapslene er anonyme og nødvendige for at nettstedet skal fungere. De slettes etter avsluttet besøk (dvs. når nettleseren stenges ned).

2. Google Tag Manager

Grafill.no er videre koblet til analyseverktøyet Google Analytics, levert av Google Inc., for at vi skal kunne måle bruk av nettstedet. Dette innebærer at kapsler fra Google Tag Manager samler informasjon om bruk av nettstedet, inkludert IP-adresse, som så sendes og lagres hos Google. Personlig informasjon samles ikke inn gjennom dette verktøyet. Denne prosessen gir oss tilgang til rapporter om antall sidevisninger, brukerdemografi etc.

3. Facebook Pixel

Vi bruker også Facebook Pixel som hjelper oss å målrette de innleggene vi fremmer gjennom Facebook og Instagram etter du har besøkt grafill.no.

Dersom du ønsker å slette informasjonskapsler, kan du finne informasjon her.

Grafill.no drives og eies av Grafill – Norsk organisasjon for visuell kommunikasjon. Vi kan kontaktes på grafill@grafill.no. Vår generelle personvernerklæring finner du her.