Om visuelt

Visuelt så dagens lys i 1993 og er en konkurranse og festival som samler den kreative bransjen til fagdager, prisutdeling og fest.

Visueltkonkurransen
Visuelt er en årlig konkurranse innen visuell kommunikasjon. Prisen løfter frem det beste av arbeider innen grafisk design, illustrasjon, digital design og moving image med fokus på utøverne, og har som målsetting å inspirere til nytenkning og høy faglig standard. Visueltprisen ble første gang delt ut i 1993 og har siden oppstarten hatt et viktig formål å samle historien til fagene og reflekterer utviklingen i bransjen vår. Vinnerne i konkurransen feires med prisutdeling og fest, og presenteres både i et digitalt arkiv på Grafills nettsider og i en utstilling hos Grafill.

Visueltfestivalen
Visueltfestivalen samler rundt 600 personer i Oslo. Festivalen skal inspirere og fremme faglig kompetanse og være en møteplass for alle som jobber med eller er opptatt av visuell kommunikasjon. Arrangementet består av seminarer, workshops, screeninger, prisutdeling med fest og Visueltutstilling.

Visueltutvalget
For utvikling av Visuelt har Grafill et eget Visueltutvalg. Utvalget er en ressursgruppe og har i tett samarbeid med prosjektlederne ansvar for program og innhold for Visueltfestivalen. Visueltutvalget er underlagt hovedstyret i Grafill.

Kontakt oss
Vi treffes på telefon 22 12 82 00, man-fre 9-16, eller send epost til grafill@grafill.no.