Jury 2024

Visueltjuryen er satt sammen av 25 profesjonelle fageksperter med bred kompetanse og et sterkt engasjement for faget. Deres oppgave er å vurdere arbeidene som sendes inn til konkurransen og kåre vinnerne av Visueltprisen. Arbeidet er med på å sette standarden for det faglige nivået innen design, illustrasjon, animasjon og visuell kommunikasjon i Norge.

Juryledere 2024
Even Suseg, grafisk design
Martine Hage, grafisk design
Samra Avdagic, illustrasjon
Lise Osvoll, moving image
Heidi Wilhelmsen, digital design

Grafisk design

 • Even Suseg Crop Shv

  Even Suseg

  Also Known As

  alsoknownas.no

  Even er designer i Also Known As, som han var med å stifte i 2019. Han har tidligere jobbet hos Metric Design, Scandinavian Design Group og HES. Med lang erfaring innen design og merkevarebygging og faglig tyngde skaper Even unike konsepter som både overrasker og utfordrer. Even har gjennom de siste 10 år samarbeidet med flere av Norges største artister, festivaler og kulturarenaer og siden 2013 har han jobbet som ansvarlig designer for alle Karpes utgivelser.

 • Martine hage 500 shv

  Martine Hage

  Anti

  anti.as/

  Martine jobber som designer i Anti, med hovedfokus på utvikling og forvaltning av identitet- og designsystemer. Hennes tilnærming til design er konseptuell og strukturerende, og sterkt forankret i designmetodikk. Martine er opptatt av det dynamiske rommet, med sterkt fokus på helhetlige løsninger, som skal leve på tvers av trykte, digitale og fysiske flater. Hun er engasjert fagperson med bred erfaring innen offentlige og private sektorer – blant annet nå med en sentral rolle i samarbeidet med DNB og med Posten og Bring. Hun var også involvert i utviklingen av den nye identitet for Stortinget. Martine har sin utdannelse fra Westerdals, og har tidligere erfaring fra Snøhetta, Heydays og Uniform.

 • Krogsveen

  Jørgen Krogsveen

  Bold Scandinavia/NoA

  boldscandinavia.com thenorthalliance.com

  Jørgen jobber som Brand Director i Bold Scandinavia/NoA, som han var med å stifte i 2015. Han er en allsidig strateg og art director, og jobber med å bygge merkevarer. Gjennom bred kompetanse innenfor konseptutvikling har han fokus på å utnytte de kreative mulighetene som en god merkevarestrategi skaper, og gjennom design, historie og håndverk tilrettelegge for meningsfulle brand-opplevelser. Han er også billedkunstner og musiker, og har bak seg flere plateutgivelser og turnéer, og har vunnet en rekke priser som bla. Spellemann, Cannes Lion, DOGA, D&AD, Eurobest og Visuelt. Jørgen var også en av tre som startet reklamebyrået Anorak da han gikk på Westerdals i 2008.

 • Jana Papiernikova photo

  Jana Papiernikova

  Bleed

  bleed.com

  Jana is a graphic designer from Slovakia, currently based at Bleed studio. With her experience in branding, concept development, typography, digital and editorial design, her work balances between big corporations, fashion, art and culture. Usually manifested in visual identities and design systems, Jana has a keen eye for authenticity and unique concepts in her work. Prior to joining the Bleed team, her career has shuffled her between Bratislava, New York and Bergen where her work has been highly valued by a number of worldwide clients. Jana holds several awards and diplomas in the international competitions.

 • Anna Ducros shv

  Anna Ducros

  Dinamo Design

  dinamo.no

  Anna er senior designer i Dinamo Design, hvor hun i over syv år har jobbet med flere av de store norske merkevarene. Hun er lidenskapelig opptatt av design med mening og budskap, og søker løsninger som forteller en historie. Anna har en lang og bred erfaring med design av visuelle identiteter, og har jobbet med kunder som Vinmonopolet, Norad, USN, Norsk Tipping, Kulturrom, Creo og Kontekst. Hun har også mye erfaring med pakning og illustrasjon og har jobbet med flere produkter og serier for Hatting, Store Naa Siderkompani, Måge, Drømmestipendet, RBUP m fl. Hun har en BA i Grafisk Design fra Westerdals, og har før Dinamo jobbet i designbyrå i Edinburgh og ulike byråer i Telemark.

 • Martin Frostner

  Martin Frostner

  Frostner Studio

  frostnerstudio.se

  Martin Frostner är utbildad i grafisk design på Konstfack och har över 15 års internationell arbetserfarenhet som kreatör i gränslandet mellan design, arkitektur och varumärkesutveckling. Martin Frostner var lektor i grafisk design på Konstfack 2010-2015 och föreläser regelbundet på bl.a. Beckmans, Berghs och Konstfack men också på designhögskolor i England, Frankrike och Norge. Frostner deltar i olika branschinitiativ och forum och är ledamot i Berghs utbildningsnämnd och styrelseledamot i Stockholms Typografiska Gille.

 • Yvonne Aarset shv 500

  Yvonne Aarset

  Peil

  peil.agency

  Yvonne er kreativ leder og designer i Peil. Byrået har en sammensetning av fag og folk, som skaper en rå kombinasjon av strategisk og visuell tilnærming merkevarer trenger. Hennes styrke er å jobbe kreativt og strategisk med å utvikle navn, visuelle identiteter og konsepter. Det har hun lang erfaring med siden hun som grafisk designer og gründer etablerte designstudioet ELLE mELLE i 2000, som har blitt til Peil etter en vellykket fusjon i 2022. Hun har arbeidet med svært ulike merkevarer i spennet fra Den norske kirke til Brennevinsgrova, og har vunnet DOGA-merket og en rekke andre priser for sitt arbeid.

 • Cecilia lindgren shv

  Cecilia Lindgren

  Cecilia Lindgren Studio

  cecilialindgren.com

  Cecilia Lindgren arbetar med creative direction, varumärkesutveckling och grafisk design i egen regi. Hon arbetar med stora och små uppdragsgivare i både den kommersiella och kulturella sektorn i Sverige och internationellt, samt egeninitierade projekt. Hennes praktik arbetar research-baserat och utforskande. Hennes arbete är ett visuellt berättande vare sig det handlar om en grafisk profil, kampanj, bokdesign, förpackning eller ett filmprojekt. Cecilia har sedan sin Masterexamen från Royal College of Art 2005 drivit egen studio, samt arbetat på kreativa byråer och publikationer i både London och Stockholm.

 • Fredrik Bjorgmo BW

  Fredrik Lien Bjørgmo

  EY Doberman

  doberman.co/ www.ense.no/

  Fredrik er designer i EY Doberman — et nordisk designbyrå med fokus på merkevarebygging. Fredrik har sin faglige tyngde i skjæringspunktet identitet og produkt — og har de siste syv årene hovedsakelig formgitt merkevarer, og digitale produkter for noen av landets minste selskaper. I tillegg har han vært veileder på Westerdals, og blant annet mottatt DOGA-merket som årets nykommer, og den prestisjetunge Red Dot for sitt designarbeid.

 • Image001

  Adrian Myklebust Sylejmani

  www.weoslo.no

  Adrian er senior designer hos We Oslo, utdannet ved Falmouth University og har 7 år erfaring som grafisk designer, med primært fokus på branding- og konseptutvikling. Han har tidligere jobbet som designer hos Scandinavian Design Group, Superunion og som frilanser rundt omkring i London. Adrian sin brede erfaring som innehar alt fra globale rebrands: Equinor, Vodafone, DNV, identiteter for mindre kunder: Norgesgruppen, Kelvin, Eagle Products og kokebok for Gyldendal. Som frilanser har han fått jobbet med kunder som Kimbo Sessions og Harpefoss Hardcorefestival.

Illustrasjon

 • Samra Shv

  Samra jobber som art director og creative i Sony Music Norway, og har tidligere jobbet som designer og illustratør i SoMe-byrået Elg og musikkselskapet Sky Agency. Hun har også vært frilanser i flere år - primært som illustratør. Hun har blant annet gjort illustrasjoner for Munchies, The Body Shop Norge, RFSU, 22.juli-Senteret, Aschehoug og det amerikanske magasinet Bon Appétit. Samra har en mastergrad i design fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, og begynte å poste illustrasjoner på Instagram i studietiden. Kontoen har blitt et sted for viktige saker, politiske budskap og motiverende sitater pakket inn i illustrasjoner inspirert av popkultur og post-internettestetikk. Hun er opptatt av å lage innhold som fanger oppmerksomheten og engasjerer andre. Dette resulterte i at en av illustrasjonene hennes gikk viralt på Instagram sommeren 2021. Samra er opptatt av at design og illustrasjon skal inkludere, kommunisere og engasjere - i tillegg poppe og ta plass!

 • Jonarneberg shv

  Jon Arne Berg

  jonarneberg.no

  Jon Arne ble uteksaminert fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2012 og har siden da jobbet fulltid som frilanser, hovedsakelig som illustratør med fokus på identitet og redaksjonelle motiver, men også som designer/illustratør for bl.a. Brutus vinbar og ZZ Pizza. Han er en allsidig utøver som liker å jobbe med alt fra små enkeltprosjekter til større, komplekse oppdrag, i tillegg til å realisere en egen idé i ny og ne. Jon Arne har det aller best når han leser gjennom en tekst som skal illustreres og ikke må skrive en tekst om seg selv som ikke skal illustreres.

 • Elisabeth SH foto

  Elisabeth Moseng

  illustratorene.no

  Elisabeth har bakgrunn fra Westerdal og Kingston University i London, og er tilknyttet studiofellesskapet Illustratørene. Hun har gjennom årene jobbet som illustratør for ulike magasiner, og for design-, reklame- og forlagsbransjen. Hun har mottatt flere priser i både Visuelt og Årets vakreste Bøker. I 2015 debuterte hun som forfatter, og har siden det skrevet og illustrerer flere bøker for barn og unge.

 • Andreasp bw

  Andreas Ytterland Pilskog

  Overhaus Bergen

  andreaspilskog.no

  Andreas jobber som illustratør, animatør og designer i Bergens-byrået Overhaus, som han har vært med i siden 2018. Før dette har han alltid holdt på med illustrasjon i forskjellige former – enten det har vært å lage fanziner, trykke t-skjorter, lage tegneserier, male veggmaleri, eller forskjellige freelanceoppdrag som har ramlet inn underveis. Andreas har en forkjærlighet for frame by frame-animasjon og detaljerte illustrasjoner, og prøver å alltid å gjøre eksperimentering til en del av prosessen. Andreas har utdanning fra kunstfagskole og KMD (Kunsthøgskolen) i Bergen.

 • Lina Ekstrand

  Lina Ekstrand

  linaekstrand.com

  Lina Ekstrand has been working as an illustrator for almost 20 years. Based in southern Sweden, she has been freelancing with a wide range of clients after a foundation course in Visual communication at London College of Printing and a Ba at The Royal Danish Academy of Fine Arts. Lina works in various traditional techniques such as pencil drawing and watercolor to create illustrations where details float together in layer upon layer. Her work covers everything from large scale window display campaigns to editorial work, book covers, packaging design, design for tableware and textilepatterns. Selected clients are Mykita eyewear, IKEA, Wallpaper magazine, ELLE magazine and Rörstrand.

Moving Image

 • Lise Osvoll SH

  Lise Osvoll

  Lise Osvoll er prisvinnende regissør med over 15 års arbeidserfaring innen animasjonsproduksjon. Hun startet som motion graphics designer hos Filmkameratene i 2004 etter fullført Art Direction utdannelse på Westerdals. Osvoll har jobbet med manus, design og regi på en rekke produksjoner; TV-serier, kinofilmer, informasjonsfilmer og musikkvideoer. Hun har jobbet parallelt med illustrasjonsoppdrag i mange år og har de siste årene gitt ut flere illustrerte bildebøker. I dag jobber Osvoll freelance og som lærer på Kristiania.

 • John shv

  John Christian Ferner Apalnes

  Animasjonsdepartementet

  dept.no

  John Christian er regissør og animatør i Animasjonsdepartementet. Han er svært glad i å prøve ut forskjellige roller innenfor faget, tradisjonell 2D, stop motion, dukkeanimasjon, kinetiske maskiner, motion graphics og 3D. Disse rollene har ført til mange ulike samarbeid i både innland og utland. Noen faglige priser har det blitt på veien også, blant annet ADC Young Guns, D&AD og Visuelt. Utdannelsen tok han på Central St. Martins, der han fullførte en BA i Moving Image.

 • Jonas shv

  Jonas Bødtker

  jonas.taxi

  Jonas er selvstendig næringsdrivende motion designer, illustratør, art director og kunstner. Han har sin utdannelse fra Kunsthøgskolen i Bergen og Emily Carr University i Vancouver. Før han startet for seg selv jobbet han i NRKP3 som designer og videojournalist, og senere som motion designer i Racecar. I kommersiell sammenheng er han svært glad i å jobbe flermedialt og bredt. Både analogt og digitalt. Han har erfaring fra arbeid med fotobøker, identiteter, videoproduksjon, scenografi, veggmalerier og illustrasjon, men med størst fokus og flest oppdrag innenfor motion design og identiteter for tv-produksjon. Nysgjerrighet, eksperimentering, humor og lekenthet preger hans tilnærming til prosjekter. Kundelisten inkluderer blandt annet Stavernfestivalen, If forsikring, MDG, Egmont, Rollerblade, Nitro Snowboards og NRK. For sistnevnte har han flere ganger hatt hovedansvar for utvikling og utforming av visuell identitet for omfattende produksjoner som P3Gull, og P3Aksjonen.

 • Annike

  Annike Hodge

  Metro Branding

  www.annikehodge.net

  Annike er Motion designer og 3D artist i Metro Branding. Før dette har hun jobbet i Schjærven Reklamebyrå og Animaskin, etter utdanning fra Kunsthøgskolen i Bergen og Bath Spa University i England. Hun har jobbet med Norges største merkevarer, og fokuserer nå på motion identiteter og merkevarebygging ved bruk av bevegelig design. Hun mener sterkt at motion er minst like viktig som en logo og fargepalett i en visuell identitet, og at det er nødvendig for en konsekvent merkevarekommunikasjon på alle flater. Hun følger tett opp på teknologisk utvikling innen fagfeltet og brenner for teknisk utførelse innen motion og 3D design.

 • Karolinchen Shv

  Karolin Chen

  karolinchen.com

  Karolin is a freelancing motion designer, illustrator, and art director based in Stockholm, Sweden. During her studies at Hyper Island (Digital Media Creative), she was introduced to motion design and taught herself the foundations of motion. Before going freelance, she worked at the production agency Valtech_Radon as well as the 2D animation studio Soja, where she worked with a wide range of projects within branding, infographics, title sequences, and music videos. She has worked with clients such as Cartoon Network, IKEA, H&M, and Uber.

Digital design

 • Heidi web

  Heidi Wilhelmsen

  Forte Digital

  fortedigital.no

  Heidi er Design Director og Head of Digital Design i Forte. Før dette har hun 17 års byråerfaring som grafisk designer i Bleed, ANTI og SDG. Hun er utdannet Art Director. Hennes store lidenskap er design, kreativitet og teknologi, og hun brenner for å skape det perfekte samspillet mellom disse. Hun søker alltid etter den store idéen som skal drive det hele. Med spisskompetanse innen konseptutvikling, merkevarestrategi og brand design er hun svært opptatt av hvordan merkevarer bygges digitalt. Oppskriften hun tror på er å behandle merkevaren og designet med like mye kjærlighet som man gjerne vier brukerne, å jobbe tett på teknologi og tenke kreativt alltid, uansett. Hun mener vi må tørre å tenke stort, utfordre gamle måter å jobbe på og hele tiden være nysgjerrige på det nye. Da er det enklere å lykkes med å skape noe fantastisk og genuint.

 • Lee Frost shv

  Lee Frost

  Blank

  blank.no

  Lee er en erfaren og prisbelønnet designer med over 15 års erfaring. Han jobber i dag som fagleder for design hos Blank. Lee er fra England og har en mastergrad i grafisk kunst og design fra Leeds Metropolitan University. Lee spilt en avgjørende rolle i prosjekter for kunder som Karpe, Ice og Amoi. Lee's yrkesreise inkluderer et bredt spekter av roller, blant annet som fagleder for design Shortcut, kunstnerisk leder i WiMP, senere Tidal Music, lead UX-designer for dataspill hos Funcom, og designsjef for detaljhandelsbedriften GAME Group. Lee er en ivrig baker og spiser av engelske crumpets og søndagsmiddager.

 • Elise jakobsen shv

  Elise Jakobsen

  Jakobsen Frukt & Grønt

  jakobsenfrukt.no

  Elise er designer og utvikler, og lager skreddersydde nettsider under navnet Jakobsen Frukt & Grønt. Hun har en master i grafisk design og illustrasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo, der hun også har undervist i webdesign. Elise startet sin karriere som designer i Netlife, og har jobbet med et bredt spekter av kunder, fra Telenor til Marcus & Martinus. I tillegg til sin egen designpraksis driver hun firmaet Datadyr, som utvikler nettsider i samarbeid med andre designbyråer.

 • Kristoffer Lundberg

  Kristoffer Lundberg

  Gyldendal

  kristofferlundberg.com

  Kristoffer har over 15 års erfaring innen grafisk og digital design, merkevarebygging og frontend-utvikling. Har tidligere jobbet som senior designer og utvikler i Bleed og er nå kreativ leder i Gyldendal, med fokus på merkevarebygging og utvikling av digitale tjenester innen læring og litteratur. Trives godt i krysningspunkt hvor det analoge møter det digitale, design møter kode og strategi møter praksis.

 • Sami Niemela 002 2023 11 by Teppo Kotirinta

  Sami Niemelä

  Nordkapp

  nordkapp.fi

  Sami is a strategic designer, director and partner at Nordkapp, a creative business advisory from Helsinki, Finland. He works at the intersection of systems, futures, and design, helping his clients to create value, stay in the game, and grow by making the best bets possible. His past clients include Google, Oura, Santander Nordic, Beddit (exited to Apple), Swappie, and Starship Technologies.