| Vega Scene - Hausmannsgate 28, Oslo 18:00 – 20:30
Velkommen til visningen av Titina! (illustrasjon: Mikrofilm)

Filmkveld på Vega: Titina - fra skissebok til ferdig film

Grafill Animasjon & Motion Design, Westerdals institutt for film og medier og Mikrofilm har gleden av å invitere til en filmkveld med animasjonsmagi! Du får se hele den fantastiske animasjonsfilmen Titina. Du får også innblikk i skapelsesprosessen og møte noen av de sentrale kunstnerne. Gratis for Grafills medlemmer (og deres barn).

Velkommen til visningen av Titina! (illustrasjon: Mikrofilm)

Velkommen til visningen av Titina! (illustrasjon: Mikrofilm)

Nå har du sjansen til å se fjorårets store kritikersuksess Titina på Vega kino. Animasjonsfilmen forteller den nesten sanne historien om den lille terrier som erobret Nordpolen i 1926 sammen med Roald Amundsen og den italienske luftskipsingeniøren Umberto Nobile. Filmen er håndtegnet rute for rute og består av over 94.000 unike tegninger. 

Regissør Kajsa Næss og karakterdesignerne Siri Dokken og Sunniva Fluge Hole vil fortelle om arbeidet bak filmen. Et arbeid preget av prøving og feiling, nærsynt detaljfokus og kunstneriske kriser, men først og fremst av sprudlende skaperglede og førsteklasses håndverk.

Moderator for kvelden er Kristian Konst, animasjonsbegeistret student ved Westerdals institutt for film og medier, Høyskolen Kristiania. Etter arrangementet blir det mingling i baren.

Om filmen:
Den tidligere løshunden Titina nyter en ubekymret tilværelse sammen med luftskipsingeniør Umberto Nobile, som reddet henne fra et hundeliv i Romas bakgater. En dag får Nobile en telefon fra polarsuperstjernen Roald Amundsen, som bestiller et luftskip i håp om å endelig realisere sitt livs store mål: å erobre Nordpolen. Nobile ser sitt snitt til å skrive seg inn i historiebøkene og tar Titina med, til tross for at en liten terrier åpenbart ikke er skikket for polare forhold. Reisen til verdens nordligste punkt blir en suksess, men så begynner Amundsen og Nobile å krangle om æren ...

(Gjen)oppdag en historie om triumf og nederlag sett gjennom øynene til Titina: den første – og siste – terrieren på Nordpolen.

Pressen om Titina:
«Titina er en filmatisk bragd ... et storslått eventyr» - Aftenposten
«Elegant, smart, underholdende» - God morgen Norge, TV2
«Den største norske animasjonsfilmen sidan «Flåklypa Grand Prix» - Klassekampen
«En fremtidig klassiker» - Dagsavisen
«Tidenes største og beste norske tegnefilm» - Adresseavisen
«Rett i hjerteroten» - Dagens Næringsliv
«Et aldri så lite smykkeskrin av en tegnefilm» - Dagbladet

Sted: Vega kino
Tid: Onsdag 19.4 kl. 18:00 - 20:30

Grafill medlemmer og deres barn:
gratis - ta kontakt med animasjon@grafill.no for å få koden!
Student: 105,-
Ikke medlem: 155,-

Billetter: https://checkout.ebillett.no/2...

MAGASIN: Lille Mikrofilm med animasjonsfilm i verdensklasse