| Grafill
Fra Grafills julemarked i 2019 (foto Jon Gorospe).

Grafills julemarked blir digitalt

Vi må dessverre avlyse årets julemarked i Møllergata etter nye korona-restriksjoner. Nå er det likevel mange muligheter til å finne og kjøpe spesielle og særegne julegaver fra julemarked-selgerne. Alle har egne nettsider eller Instagram-profiler, her kan du lete etter unike produkter og originaler; plakater, trykk, notatbøker, magasiner, tegneserier, fanziner, julepapir, med mer. Alt du trenger for å gjøre noen glade på julaften!

Fra Grafills julemarked i 2019 (foto Jon Gorospe).

Fra Grafills julemarked i 2019 (foto Jon Gorospe).

Vi er veldig lei oss for at det ikke blir julemarked i Grafills lokaler i år, dette hadde vi gledet oss til. Det er også en fin inntektskilde for mange av våre utøvere, så oppfordrer dere likevel til å kjøpe julegaver fra våre flinke designere og illustratører. De trenger ekstra støtte i disse tider.

Pop-up vindusutstilling
Det blir også en pop-up vindusutstilling med noen av selgerne i Møllergata 39. Så gå gjerne forbi og kikk inn de store glassvinduene for inspirasjon! Vises fra 18. desember og ut året.

Les mer om hver enkelt selger i listen under.

Agnes Guttormsgaard #

Agnes Guttormsgaard er utdannet innen illustrasjon og grafisk design ved KMD i Bergen og har nå base i Oslo. Hun jobber gjerne med en kombinasjon av analoge og digitale medier, og fokuserer ofte på stemning med linjer og farger. På julemarkedet kan hun blant annet by på silketrykk, litotrykk og andre små og store håndlagde print: alt fra fargerike fantasilandskap, fotorealistiske silketrykk, abstrakte monotypi og julekort.

agnesguttormsgaard.com
@vettelyset

Alyona Storm / A STORM design #

Alyona Storm er en designer og illustratør basert i Oslo. Hun henter inspirasjon fra naturen, finner balanse mellom det figurative og det abstrakte og jobber i minimalistisk stil. Hun kombinerer akvarell, blekk, tusj, akryl, olje og digitale verktøy i sine illustrasjoner. På julemarkedet får du kjøpt signert trykk, plakater, postkort, julekort, kalendere og notatbøker.

astormdesign.com
@astorm_design

Anders N Kvammen #

Anders N Kvammen kommer til å selge trykk, originaltegninger, tegneserier, plakater og andre kunstneriske produkter fra sitt kunstnerskap.

Belhamel forlag / Christian Bloom #

"BLOOM 2016-2020" er en retrospektiv bok av tegner Christian Bloom. Hardcover med tekstilinnbinding og smussomslag. 328 sider. Dimensjoner: 24,5 x 30,5 (stående). Utgitt av Belhamel

www.cappelensforslag.no

Blokk Forlag #

Blokk Forlag ble etablert i 2016 og gir ut tegneserier, fanziner og trykk. På årets julemarked selger de ferske bøker, slik som tegneserieantologien "Naken" og bildeboka "Naturinstruksjoner" av Sunniva Sunde Krogseth, samt eldre utgivelser, fanziner og trykk.

blokkforag.no

Børge Bredenbekk #

Børge Bredenbekk er illustratør og kunstner, og driver sin egen nettbutikk. Han var i mange år medlem av kollektivet Brenneriveien, Til ulen viser han frem gamle og nye arbeider, og det blir mulighet å bestille direkte.

bredenbekk.com

Daria Kozlova #

Daria Kozlova er en frilans illustratør og lærer som holder til i Oslo. Hun jobber med et bredt spekter av materialer og metoder, både digitalt og tradisjonelt. Daria har MA i visuell kunst fra St Petersburg Nasjonalt Universitet navngitt etter A.S. Pushkin.

dariakozlova.com
@dariankozlova

Ekaterina Vasileva #

Trondheims-basert selvlært illustratør. Skaper historier på papir med pen og tusj.

@ekaterym

Elisabeth Høyer #

Elisabeth Høyer jobber for det meste med tegneserier og grafikk. Tegneserien ”Flora & Fauna” har vært på trykk i Norsk Barneblad siden 2017. I 2016 vant hun Stribefebers tegneseriekonkurranse med serien ”Landet bortenfor”. Hun bidrar også regelmessig i Norsk Tegneserieforums medlemsblad Bobla. Med inspirasjon fra naturen, eventyr og myter, lager hun linotrykk, koldnål og malerier. På julemarkedet kan du kjøpe tegneseriefanziner, linotrykk, kort og plakater.

elisabethhoyer.no

Fluo Paper Co. #

Fluo Paper Co. er et fargerikt, kortreist stationery-merke som lanserte sin første kolleksjon våren 2021. Fluo selger håndlagde notatbøker (tolv ulike typer!), pakker med kort og gavelapper (trykket på en antikk folie-presse i Oslo!), og andre lekre print-produkter, som alle er FSC-sertifiserte, og alltid pakket i miljøvennlig papir-emballasje.

fluopaperco.com
@fluopaperco

Forlaget Makkverk #

Forlaget Makkverk er et bittelite forlag med utgangspunkt i en risoprinter som gir ut tegneserier og øredobber.

makkverk.group/

Gilles & Cecilie + Ansten Press #

Ansten Press + Gilles & Cecilie Studio deler bord på Årets Julemarked hos Grafill. Ansten Press er et nyoppstartet kunstbokforlag av Nina Ansten. Hun har allerede gitt ut to bøker: Vinduet mot Bakgården av Cecilie Maurud Barstad (sølv i Årets Vakreste Bøker) og Trude Vikens Night Eyes. Ansten Press spesialiserer seg på utvikling og produksjon av kunstbøker og museumskataloger av høy kvalitet. Gilles & Cecilie Studio drives av Cecilie Maurud Barstad og Gilles Jourdan som jobber med design og illustrasjon på alle flater. Sammen har de med seg bøker, begrenset opplag trykk og silkeskjerf.

anstenpress.no
gillesandcecilie.com
illustrasjonsimperiet.com/shop

Julie Wilkinson / Makerie Studio #

Julie Wilkinson er en skulpturell illustratør og co-founder av Makerie Studio, et papirkunst- og set design studio. Makerie Studio har samarbeidet med kunder fra alle verdens hjørner, blant annet Gucci, Google, Nike og Prada. Julie lager spesiallagede 3D skulpturer av papir i tillegg til håndlagde “papercut” kort, juledekorasjoner og mer abstrakte verker. Hun er best gjenkjent for sine svært taktile og intrikate komposisjoner. På Grafill sitt julemarked byr hun på innrammede originaler i tillegg til printer fra personlige prosjekter.

makeriestudio.com

Kine Yvonne Kjær / KJÆRTEGN #

Kine Kjær er en illustratør fra Nord Norge. I hennes siste utstilling "Female Hysteria" har hun et skråblikk på kvinnehelse og likestilling. Selv håper hun at denne utstillingen er uvesentlig om 10 år. Kine er også designeren bak KJÆRTEGN krusene. KJÆRTEGN er design inspirert av nordnorsk kultur og natur. Hun har sine røtter et sted mellom fjell og fjære og ønsker med produktene til KJÆRTEGN å formidle følelsen av "å sitte på bestemors kjøkken". Resultatet er et tidløst design og produkter av høy kvalitet som er ment å kunne gå i arv i generasjoner. Illustrasjonene skal gi en følelse av nostalgi, men har også som hensikt å omfavne og hedre den samiske og nordnorske kulturen.

kinekunst.com

Kjersti Johanne Barli #

Kjersti Johanne Barli er illustratør og kunsthåndverker, og selger digitaltrykk, monotrykk og risoprints. Hun er veldig glad i dyr, fjell og troll, noe som går igjen i flere av motivene hun selger. Trykkene varierer i størrelse fra smått til stort, og hun har veggpryd som egner seg både til barnerom og stuevegg. I tillegg til trykk selger Kjersti Johanne også «krukketroll» – små keramikkskåler med sure ansikter. De har form både som blomsterkrukker, skåler og sausenebb. Om man sår karse i dem får de en finfin sveis!

@kjerstijohannebarli
kjerstibarli.com

Kuriosart #

Kuriosart lager håndlagde reflekser og både håndlagde og trykte gratulasjonskort og polaroid-kort. Samt et utvalg av spennende opptrykk av antikke plansjer og kart. Kuriosart er sammensatt av flere designere og kunstnere som sammen deltar på markeder i Osloregionen.

etsy.com/kuriosart

Lars K. Huse #

Lars K. Huse er en illustratør fra Oslo, han fokuserer på smak og det taktile med arbeid i hovedsak knyttet opp til næring og nytelsesmiddelsindustrien. Noe som kanskje ikke er så rart da han jobber som ølbrygger i det daglige. Stilrene, håndtegnede, analoge illustrasjoner iblandet en liten dose humor og full av nerdete popkulturelle referanser. Lukter jeg kaffe?

@illustrationandcoffee

Lene Imbsen #

Lene Imbsen kommer på julemarkedet for å selge Julespillet og Fargespinn. Julespillet er et lettfattelig og morsomt brettspill for hele familien.

Linda Illustrasjon #

Linda Heggen er grafisk designer og illustratør fra Oslo. Hun jobber frilans og illustrerer til magasiner og animasjonsfilm. Linda selger søte print og postkort i fargerik og leken stil som passer for både barn og voksne. Motivene er planter, planeter, mange snille og noen litt sinte dyr. I tillegg vil hun selge egendesignede dyreputer fra interiørprosjektet Revestreker.

lindaheggen.no
@linda_illustrasjon