| Grafills hus
Årets vakreste bøker 2023 og 2024 (foto Jørn Aagaard).

Siste uke for utstillingen Årets vakreste bøker 2023 og 2024

Årets vakreste bøker for 2023 og 2024 stilles ut i Grafills lokaler. I utstillingen vises også arbeider av Bokkunstprisvinner Anders Hofgaard.

Årets vakreste bøker 2023 og 2024 (foto Jørn Aagaard).

Årets vakreste bøker 2023 og 2024 (foto Jørn Aagaard).

Årets vakreste bøker konkurransen ble i forbindelse med en større evaluering utsatt ett år, er det er derfor kåret vinnere for både 2023 og 2024. Nå kan disse 24 bøkene studeres på nært hold i Grafills hus.

Bokdesign er en kompetanse og en ferdighet som gir oss kvalitetsbøker. Fysiske bøker som er estetisk fine, som er gode å ta på og med god lesbarhet. Bøker hvor alle bestanddeler er gjennomtenkte, og ingen valg er tilfeldige. Bøker som varer i årevis og er en motvekt til det flyktige digitale. Bøker som er fysiske og estetiske objekter. 

Med konkurransen Årets vakreste bøker ønsker Grafill å fremme bokdesign, en av de eldste disiplinene innen grafisk design faget, og skaperne som har denne unike kompetansen. Gjennom en helhetlig forståelse av samspillet mellom praktisk brukskvalitet, konseptuell løsning, estetisk uttrykk, og håndverksmessig, teknisk og materiell kvalitet, bidrar bokdesignere med bøker av svært høy kvalitet.

I forbindelse med Årets vakreste bøker deler Grafills hovedstyre ut æresprisen Bokkunstprisen til en person eller virksomhet som har gjort en særlig innsats for å fremme god bokkunst gjennom sitt arbeid med å formgi, illustrere, produsere eller utgi bøker. Bokkunstprisen for 2023 er tildelt Anders Hofgaard, og et utvalg av hans arbeider er også med i utstillingen.

Katalogen for Årets vakreste Bøker er designet av Jørn Aagaard og Martin Asbjørnsen, og vil være tilgjengelig i utstillingen.

Utstillingen er åpen 1.–22. mars 2024.

Åpningstider
man-fre 10-16
søn 12-16

Adresse
Grafill, Møllergata 39, 0179 Oslo

Markering og utstillingsåpning for Årets vakreste bøker