Viktig: Den beste workshopen om hvordan få betalt!

Maria Piscopos sagnomsuste ”Pricing Aerobics” har flere sagt er ”den mest matnyttige workshopen de noen gang har deltatt på”. I Grafill har det i mange år gått gjetord om den ene workshopen i organisasjonens historie hvor medlemmene endelig skjønte hvordan de kunne forene sitt kreative selv med det å forhandle om pris og rammer for de oppdragene de tok.

Therese Gietler (photo KimNguyen)

Therese Gietler (photo KimNguyen)

Nå arrangerer vi en ny runde workshops, og har invitert Therese Gietler til Norge. Hun har fått de varmeste anbefalinger fra Piscopo selv. Therese kommer reisende over havet, og skal også ha en rundtur til Grafills lokallag. Hun lover at det skal bli anledning til å snakke om hvordan kreative utøvere kan forholde seg til prising av oppdrag med masse mulighet til å øve i trygge omgivelser. For skal du bli god på noe du i utgangspunktet synes er vanskelig så må du øve!

De av Grafills medlemmer som jobber med bøker vet at for mange har det vært tøffe tider i lang tid. At det skal mye til for mange å tjene en noenlunde respektabel årslønn. Det er mange grunner til at det er sånn. Mye handler om manglende prisvekst, holdninger og forventninger hos forlagene og frykt for å ikke ”få jobben” hvis du fremstår som kranglete eller vanskelig. Dette jobber Grafill med på flere måter. Med denne workshopen ønsker vi å ta på alvor erkjennelsen av hvor vanskelig å forhandle for seg selv. Men akk så nødvendig. Spør du de fleste illustratører eller designere som jobber med bøker så ville de helst bare konsentrert seg om jobben og sluppet å snakke om penger i det hele tatt. Risikoen er bare altfor høy for at man ikke får rett eller rimelig betalt hvis man ikke også selv passer på. Her byr vi på anledning til å lære nettopp det og utveksle erfaringer med andre som er i samme situasjon.

Vi har holdt prisen nede for både medlemmer og ikke-medlemmer for at så mange som mulig skal kunne delta.

Vi håper så mange som mulig blir med. Sammen står vi sterkest!

Meld deg på workshop i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim eller Tromsø, 3.-9. november