Vi møtes snart igjen!

Det er altfor stille i Grafills nye hus i Møllergata nå. Men sånn skal det ikke fortsette! For så snart det er lov skal vi åpne dørene og invitere dere alle inn på kaffe og utstillinger og arrangementer og fest. Vi skal nerde masse. Vi skal samles og prate og diskutere fag og bare være sammen. Det kan ikke være lenge igjen nå - hold ut!

Vi håper det ikke lenge til vi alle kan samles i Møllergata, som her da illustratører pyntet R21 til 25 års fest, foto Jon Skille Amundsen.

Vi håper det ikke lenge til vi alle kan samles i Møllergata, som her da illustratører pyntet R21 til 25 års fest, foto Jon Skille Amundsen.

Det er ikke bare lett å holde ut heller. Kanskje nettopp derfor er det så viktig at vi gjør det? Det er fortsatt krevende tider og det oppleves som altfor mye står stille. Kreative folk trives med kontinuerlig utvikling og læring, ikke stillstand. Vi trenger alle å møte andre i bransjen og dele faglig begeistring og engasjement nå. Og Grafill har alltid vært, og skal alltid være, den møteplassen. Derfor står vi på som om vi kan åpne dørene i morgen! Akkurat nå rigger vi ferdig utstillingsmodulene og arbeidssonen for besøkende. Vi legger til rette for et levende hus i Oslo hvor man både kan møtes og sitte å jobbe. Og selv om vi ikke kan si en dato for når det blir, håper vi som dere at det er veldig snart.

Inntil videre fortsetter vi med digitale arrangement og tilbud. I mars satte vi opp to webinarer om selvledelse, stressmestring og motivasjon i samarbeid med Moment, en av Norges ledende leverandører på psykologitjenester til arbeidslivet. Opptak av webinarene finner du her. Og etter påske åpner vi utstilling med de fantastiske illustrasjonene til Erlend Peder Kvam! Selv om ikke det er mulig å komme inn i lokalene, vil utstillingen kunne sees fra vinduene for de som er ute og «walk and talk» eller på video for de som er andre steder enn i Oslo. I tillegg blir det en flott utstillingsåpning på nett og bildene kan kjøpes online. Gled dere! Etter et helt år med korona er vi i Grafill ferdige med å avlyse ting. Fra nå av skal vi finne digitale løsninger på alle utfordringer og igjen få fag og innhold ut til publikum. Det som er bra med det digitale er at vi når ut til alle over hele landet. Det har vi tenkt å fortsette med, også når pandemien ikke lenger henger over oss.

Vi legger opp til Visuelt prisutdelingsfest hjemme hos deg i år og!
Tilbakemeldingene vi får fra bransjen er at folk vil ha mer samhold, mer samhandling og flere live-sendinger. Kan vi ikke samles IRL, så får vi samles digitalt! Vi inviterer selvfølgelig til heidundrandes digital Visuelt prisutdeling i år igjen. I sanntid. Under lockdown i fjor ble det fest med 1700 personer fra hele landet! Vi er så heldige å ha med oss Steinar Sagen igjen i Visuelt-studio, og gleder oss til å vise frem vinnerarbeider som oser kreativitet og kvalitet. Nominasjonene til Visuelt henger høyt, så vær rause med å heie på hverandre både før prisutdelingen og underveis. Steinar følger selvfølgelig med på hva som skjer på chatten.

Vi i Grafill gleder oss vanvittig til å være digitalt vertskap for Visuelt i år igjen og håper at så mange som mulig blir med på skjermen. Og, hvis koronasituasjonen tillater det, oppfordrer vi dere til å lage en verdens beste bittelille Visueltfest hjemme i stua!

Hold hjertet varmt og hodet klart, ta ferie nå og nyt vårsola! Vi møtes snart igjen.

Lene
Daglig leder Grafill