Vil vår nye konkurranse løfte visuell litteratur og skaperne som lager den? Hjelp oss å utvikle konseptet – svarfrist 19. februar

I år skal vi lansere Bøkenes visuelle verden, og vi er spent på om vi har tenkt riktig. Den nye konkurransen skal fremme tegneserier, bildebøker og grafiske romaner innen skjønnlitteratur og sakprosa, og ikke minst skaperne som lager dem. Hjelp oss med å utvikle konseptet ved å svare på en kort spørreundersøkelse!

Foto: Märta Thisner / Byggstudio

Foto: Märta Thisner / Byggstudio

Lenger ned finner du en konseptbeskrivelse og lenke til spørreskjema, men først vil vi gjerne gi litt bakgrunnsinformasjon.

Det nye konseptet springer ut fra Årets vakreste Bøker. Denne konkurransen ble i fjor lagt ned i sin nåværende form etter en større evaluering, for å gjenoppstå som to nye kåringer, en for visuell litteratur (Bøkenes visuelle verden) og en for bokdesign (ny versjon av Årets vakreste bøker).

Formålet med Bøkenes visuelle verden er å vise vårt rike univers av skjønnlitteratur og sakprosa for boklesere over hele landet, og belyse illustratørene og tegneserieskapernes sentrale rolle i dagens bokmarked.

Konkurransen skal fremme tegneserier, bildebøker og grafiske romaner innen skjønnlitteratur og sakprosa, og ikke minst de som lager dem. Utstillingen skal bringe vakre og virkningsfulle bøker fulle av tegninger og illustrasjoner ut til folket, sammen med et mangfold av faglige arrangement.

Dette er et nybrottsarbeid for Grafill, og vi ønsker å lage en konkurranse innen visuell litteratur som er åpen for alle å delta i, uansett sjanger, målgruppe og forlag.

Dine meninger er verdifulle for oss, alle tanker og innspill, både ris og ros, mottas med stor takk!

Svarfrist 19. februar 2024.

Her kan du se hele konseptbeskrivelsen (PDF)

Gå til undersøkelsen her

På forhånd takk for hjelpen!