Grafill har flyttet til Møllergata 39 i Oslo

Etter ti år i Rosenkrantz gate 21 har vi flyttet litt lenger øst i Oslo sentrum, til Møllergata 39. På grunn av koronasituasjonen vil det dessverre ta litt tid før vi kan åpne dørene, men vi gleder oss til å se dere alle igjen i Grafills nye hjem!

Illustrasjon: Ole Fredrik Hvidsten / @ofhvidsten

Illustrasjon: Ole Fredrik Hvidsten / @ofhvidsten

Grafills nye lokaler ligger sentralt til like ved Youngstorget, et område med et levende og pulserende liv. Det er kort vei for besøkende fra både buss, trikk, bane og tog, og vi håper mange vil finne veien til oss på nyåret.

Vårt nye hjem i Møllergata er fordelt over to etasjer. På bakkeplan får vi et visningsrom med store vinduer og gode lysforhold. Her er det også god plass til foredrag og andre aktiviteter. Hovedstyret ønsket å videreføre Grafill som et visningssted for fagene våre og et samlingssted for bransjen. Drømmen er å fortsette å tilby mye faglig innhold, både bredt og smalt, i form av utstillinger, faggruppe-arrangement, Earlynerds, og alt det både medlemmer og andre er vant til å finne hos oss.

I andre etasje planlegges det en arbeidssone for besøkende, i tillegg til kontorer, sammen med to velutstyrte møterom som kan lånes ut. Dette skal være et hus det er naturlig å besøke og gjerne bli værende i en stund, enten det er for å jobbe et par timer mellom avtaler, eller som en møteplass for nettverk og næringsvirksomhet. Grafill har flere aktive lokallag og medlemmer over hele Norge. Vi vil at de skal føle seg velkomne og at Grafill er deres naturlige base når de er i Oslo.

– Jeg har styret og de ansatte i Grafill med meg når jeg sier at vi virkelig gleder oss til å flytte inn i Møllergata 39, sier daglig leder i Grafill, Lene Renneflott. – Dette er en spennende mulighet for oss som organisasjonen for norsk design og illustrasjon. Vi har stor tro på dette området som er i ferd med å utvikle seg, og vi gleder oss til å fylle lokalet med våre fremste fagutøvere og mye visuelt og variert innhold.

Grafill håpet i det lengste å få bli værende i lokalene i Rosenkrantz gate, men leiekontrakten kunne ikke fornyes med rimelige vilkår, og jakten etter nye lokaler begynte på vårparten. Vi kom i kontakt med OBOS som eier gården i Møllergata, og hovedstyret har nå signert en tiårs-leieavtale.

OBOS er en profesjonell samfunnsaktør med et oppriktig ønske om å fremme norsk kultur og design. Det har vi tidligere erfart gjennom blant annet samarbeidet med prosjektet Illustrerte Bysykler. Men ikke minst har OBOS raust gitt Grafill tilgang til glasshjørnet av Møllergata 39 for eksklusiv visning av våre fag. Dette store rommet har ekstra god takhøyde og glassfasader, et fantastisk showroom for både digitale og fysiske arbeider som vi gleder oss til å ta i bruk sammen med resten av våre nye visningsrom.

– Vi er glade for at det er nettopp OBOS vi skal leie av. Dette er en aktør med et tydelig samfunnsengasjement og verdier vi kan identifisere oss med, og Grafill ser frem til mange gode år som leietaker hos OBOS, sier Lene Renneflott.

– Grafill driver en type virksomhet vi har vært på leting etter, og passer fint inn i bygget og området med en aktiv utadrettet virksomhet. Vi åpner opp fasaden noe som vil gi en bra profilering av det spennende arbeidet deres og være et sted alle brukerne vil føle det attraktivt å oppsøke. OBOS er selv lokalisert i nabobygget og opplever at hele området rundt Youngstorget har fått et løft de siste årene, noe som bare vil forsterkes når det nye regjeringskvartalet kommer på plass. Vi gleder oss over å ha fått Grafill som leietaker og ser mange områder vi også kan samarbeide, sier konserndirektør Nils M. Bøhler i OBOS.

Følg med på kalenderen for oppdatert informasjon om utstillinger og aktiviteter i Møllergata 39.

Her er vår nye post- og besøksadresse:

Grafill
Møllergata 39
0170 Oslo

Vi gleder oss til å fylle nye lokaler med mye visuelt og variert innhold.

Klikk for å se bildet "Kollage Grafill Mollergata Web" i full størrelse

Vi gleder oss til å fylle nye lokaler med mye visuelt og variert innhold.