| Sunne, Sverige
Kollage sommarkurs grafill

Studio RisooPrint arrangerer sommerkurs i utforskende kreativitet og trykketeknikken risografi

RisooPrint inviterer til fire kursdager med eksperimentering med å produsere egne original med hjelp av forskjellige materialer og tekniker.

Kollage sommarkurs grafill

Originalene lages i flere lag, ett for hver risofarge vi trykker. Du får jobbe i collageteknikk med papir, tusj, blekk, kull, saks, lim m.m. I den nærliggende skogen leter vi etter planter og andre ting for å skape teksturer og spennende former. Originalene skannes og trykkes i forskjellige fargekombinasjoner på ulike typer papir med risografens helt eget uttrykk. En fargerik, inspirerende opplevelse for det som vil jobbe med sine hender!

Vi starter hver dag med en introduksjon til ulike måter å jobbe med risografi på. Kurset har en del teori og mye tid til eget kreativt arbeid med veiledning av profesjonelle illustratører og pedagoger. Du bestemmer selv om du vil jobbe på flere mindre «prosjekter» eller komponere til et sammenhengende resultat, alt fra plakater til fanzines. Det finns också mulighet å bruke våre ulike maskiner for å brette, beskjære og gjøre unike DIY-løsninger og ”art books” av dine risotrykk.

Kurset arrangeres to ganger i løpet av juli 2023

  • Søndag 9. juli – torsdag 13. juli
  • Onsdag 26. juli – søndag 30. juli

Kurset holdes i FärgLabbets lokaler med sin frodige hage og skog utenfor døren. FärgLabbet ligger i sentrum av Sunne i Sverige, tre timer med bil fra Oslo. Det går også lett å komme hit med tog via Karlstad. Det finns mange muligheter til overnatting i Sunne i alle prisklasser. Veiledere er Jeanette Engqvist, illustratør og grafisk designer (illumedic.se), Lukas Engqvist, lærer ved Brobygrafiska med fler. Hvert kurs har plass for åtte deltagere og vi prater norsk, svensk og engelsk.  

Hvor
RisooPrint
Färg-Labbet, Åmbergsvägen 18A
686 31 Sunne

Mer informasjon og påmelding finner du her.