| Serieteket, Oslo
Solveig Wiig 2

Serieteket: Grafill stipendutstilling med Solveig Wiig

Med utstillingsstipend fra Grafill, stiller illustratør Solveig Wiig ut Bruddstykker i Serieteket, Deichman Grünerløkka. I utstillingen viser hun utvalgte originaltegninger og ulike typer trykk sammen med bøkene.

Solveig Wiig 2

Solveig Wiig er utdannet illustratør med en mastergrad i design fra Kunsthøgskolen i Oslo. I dag tar hun en doktorgrad i kunstnerisk utviklingsarbeid, og er ansatt som stipendiat i animasjon ved Høgskulen i Volda/NTNU. I Ph.d. prosjektet skal hun utarbeide en tredje tegneseriebok innenfor et etablert feministisk serieunivers, og videreutvikle en av historiene til en animert kortfilm.

Solveig jobber som utøvende kunstner og tegneserieskaper. Tegneserien Bruddstykker nr. 1 ble nominert til Visueltprisen 2017 i kategorien illustrasjon.

De siste årene har hun utforsket sekvensbasert tegning innenfor den selvbiografiske tegneserien Bruddstykker. I 2016 lanserte hun den egenpubliserte tegneserien Bruddstykker nr. 1 på Oslo Comics Expo, og i 2017 ga hun ut Bruddstykker nr. 2 på Raptus, Bergen tegneseriefestival. Tegneseriene Bruddstykker har tidligere blitt trykket i to ulike utgaver som risografi- og digitaltrykk.

Torsdag 20. januar kl 18.00 åpner utstillingen på Serieteket. Wiig vil selv være til stedet og holde en introduksjon. Bruddstykker kan du se på Serieteket frem til torsdag 17. februar.

Grafill samarbeider med Deichman Grünerløkka om Serieteket-stipend. Hensikten er å vise mangfoldet av arbeider innen tegneserie og illustrasjon i lokalene til biblioteket, som huser landets eneste fagavdeling for tegneserier.

Les mer om utstillingen