| Trondheim 18:00
Enfyrmedtusj

Rockheim: En fyr med tusj

Grafill Trondheim inviterer til en liten førvisning av utstillingen 'En fyr med tusj - 40 år med Tommy Sydsæter og Vazelina Bilopphøggers' som åpner på Rockheim 5. oktober.

Enfyrmedtusj

Vi er så heldige at vi slipper inn en time før åpningen, og får en guidet tur igjennom utstillingen av Rockheims egne konservatorer Mathias Østrem og Lars Erik Melhus. Grafill Trondheims styre stiller, og vi håper så mange som mulig kan møte opp. Se etter Grafill rollupen utenfor Rockheim, torsdag 5. oktober kl 18.00.

Høsten 2023 er det 40 år siden de første tegneseriestripene av Vazelina Bilopphøggers begynte å ta form. Sammen med manusforfatter Dag E. Kolstad skapte Tommy Sydsæter tegneserieversjonene av Høgger’n, Eldar, Viggo, Hottie og Rune. De første historiene ble publisert i Norsk MAD 1/1984.

Rockheim-utstillingen «En fyr med tusj. 40 år med Tommy Sydsæter og Vazelina Bilopphøggers» feirer 40-årsjubileet for dette samarbeidet. Her vises for første gang Sydsæters originale skisser og tegninger til det som skulle bli en suksesshistorie i norsk musikk – og tegneseriehistorie.

Utstillingen kan besøkes i perioden 5. oktober 2023 - 1. oktober 2024. I utstillingsperioden vil det være ulike arrangement knyttet til utstillingen, blant annet tegneseriekurs med Trond Stavås og arrangement i samarbeid med Grafill Trondheim i 2024.

Besøksadresse: Brattørkaia 14, 7010 Trondheim

rockheim.no