| Halden
News Realease Workshops2023

Halden Bookworks inviterer til kurs i bokkunst

En serie kurs med utgangspunkt i bokkunst arrangeres i sommer av Halden Bookworks i Halden. Kursene er utviklet av en rekke aktører og inneholder eksperimentelt boktrykk, boktrykk med fotopolymer, papirlagning, eskelagning samt et kurs i teoretisk tilnærming av boken. Alle kursene holdes av profesjonelle kunstnere og kunsthåndverkere.

News Realease Workshops2023

Partitioned Box, Hinged Lid | Taught by Radha Pandey
20 & 21 mai 

Dette kurset vil gi deg en introduksjon til de mange måtene å lage en boks og dets brede spekter av bruksområder. Under kurset får deltakerene mulighet til å lage en boks med skillevegg og hengslet lokk. Deltakerne lager en boks ved å bruke arkivbestandig papp, dekket med sjirting og dekorativt papir etter eget valg.

Japanese and Nepalese Papermaking | Taught by Johan Solberg
17 & 18 juni 

På dette kurset skal deltakerne jobbe med to forskjellige måter å lage papir ved bruk av innerbarken til Morbærtreet. Disse historiske metodene er like relevante i dag som for 2000 år siden! På kurset vil Johan Solberg gjennomgå hele prosessen fra bark til papir, kun ved bruk av håndverktøy.

Intro to Artist Books with Letterpress & Photopoylmer | Taught by Jessica Williams
24 & 25 Juni 

Dette kurset skal fokusere på kunstnerbøkenes arv etter fanziner, pamfletter, og chapbooks--publikasjonsformer med lange historier og en sterk tilknytning til DIY-etikken samt formidling av uavhengige, spennende og av og til radikale idéer.

The Printing Press as a Poetic Machine | Taught by Ane Thon Knutsen & Ellmer Stefan
12 & 13 August 2023

I dette kurset, vil deltakerne i to dager stappe trykkpressen full med en sunn blanding av løse typer, selvlagde bokstaver og “objets trouvés”. Workshopen starter med et introduserende foredrag og avsluttes med en potensiell felles (gerilja) utstilling.

To Make a Book | Taught by Guri Dahl & Rune Døli
9 & 10 September 2023

Å lage en bok er ofte et resultat av en prosess, enten det er et langt kunstnerskap som skal presenteres i bokform eller et spesifikt prosjekt. Under workshopen forklarer Guri og Rune deres prosess, fra idé, gjennom struktureringen av innhold, til valg av format og materialer og til slutt trykk.

Påmelding for alle kursene åpner 30. Mars. Mer informasjon og påmelding på finner du her!