| telier Nord ANX 19:00 – 16:00
07 Screenclose

Marieke Verbiesen - Loud Matter (26.01-26.02)


Loud Matter er en serie med interaktive instrumenter av Marieke Verbiesen. De ulike installasjonene henter inspirasjon fra science fiction og auto-destruktiv kunst og bygger på forestillinger om instrumenter fra en teknologisk avansert fremtid hvor destruktive krefter er å regne som en nødvendig del av kreative prosesser. Installasjonene omfatter ulike spesialbygde grensesnitt som berøringsflater, joysticks og bevegelsessporing, som gir publikum mulighet til å manipulere ulike audiovisuelle komposisjoner.

07 Screenclose

Bildene som genereres i Loud Matter er karakteristiske for Verbiesen’s piksel-animerte retroestetikk. Visuelt minner arbeidene om dataspill fra 80-tallet, på plattformer som Atari ST og Commodore Amiga.

Marieke Verbiesen er en nederlandsk kunstner som bor i Bergen. Hun arbeider med interaktive installasjoner og animasjoner, ofte basert på b-filmer, dataspill og fenomener fra science fiction. Verbiesen forener utdatert teknologi som gamle datamaskiner og Super 8 film med nyvinninger som interaktive grensesnitt og bevegelsessporing.

Utstillingen er støttet av Grafill-stipend.

Sted: Atelier Nord ANX, Olaf Ryes plass 2 (inng Sofienberggt.)
Dato: 27.01. – 26.02.17
Åpningstider: torsdag og fredag 15-18, lørdag og søndag 13-18.

Velkommen til utstillingsåpning med live performance, mat og DJ-sett torsdag 26.01 kl. 19.