| Grafill R21 / Klingenberg kino 12:30 – 17:00
Foto: Alex Asensi

Juletrefest med nisse, robotverksted og KuToppen-film

Vi følger opp vår nye strategi med kompetansehevende tiltak, og inviterer morgendagens illustratør- og designspirer til kreativ juletrefest på nyåret! Alle våre venner, både medlemmer og andre, er velkomne sammen med barn i alle aldre og varianter; egne barn, barnebarn, fosterbarn, tantebarn, onkelbarn, bonusbarn og andre barn. Lars Aurtande holder robotverksted i R21, nissen kommer på besøk og Qvisten presenterer og viser deres nyeste animasjonsfilm KuToppen på Klingenberg kino. Gratis for Grafills medlemmer. Velkommen, lørdag 5. januar 2019!

Foto: Alex Asensi

Foto: Alex Asensi

Program #

12.30 Juletrefest i Grafill R21
Velkommen til juletrefest, vi serverer pølser, boller, pepperkaker, saft og gløgg.

13.00 Robotverksted i Grafill R21
Lars Aurtande lærer deg å lage din egen robot av alskens rare ting, gamle og nye, som han har funnet rundt omkring i skuffer og skap og gamle låver. Kanskje du har noe liggende selv som du vil ta med? Dette settes sammen til noe nytt. Slik blir alle kreasjonene like unike som deg. Og roboten kan du ta med deg hjem! Lars er illustratør, kunstner, avistegner og modellmaker, og har lang erfaring med både organiske, mekaniske og tekniske kreasjoner. Passer for barn i alle aldre, men de aller minste må nok få litt hjelp av sine voksne.

14.30 Nissen kommer på besøk i R21
Kanskje vi går rundt juletreet? Og hvem vet om nissen har noe godt i sekken han vil dele ut?

15.00 Vi går til Klingenberg kino

15.30 Qvisten presentere og viser animasjonsfilmen KuToppen i sal 2 på Klingenberg kino
Qvisten Animation viser sin siste animasjonsfilm KuToppen. De vil også fortelle bittelitt om hvordan de går frem når de skal skape nye figurer og karakterer før det snurres film. Qvisten er et norsk animasjonsstudio som i 25 år har forvaltet og skapt filmer fra universer som Dyrene i Hakkebakkeskogen, Solan og Ludvig i Flåklypa, Knutsen & Ludvigsen, Knerten, Elias og Pelle Politibil med flere. Flere av filmene har vunnet Amanda for beste barnefilm. I tillegg har Qvisten produsert et stort antall reklamefilmer, musikkvideoer og kortfilmer. Qvisten står også bak konsepter og karakterer som Fantorangen, Fanthomas og Litago.

Filmen baserer seg på bondegården KuToppen i Dyreparken i Kristiansand som er full av spennende karakterer for de små. Klara er en ung bykalv med en drøm om å bli stor stjerne. En dag mottar hun et brev fra faren sin, oksen Mosk, som hun ikke har sett på mange år. Mosk vil at hun skal besøke han på gården hans, Kutoppen, til sommeren. Moren til Klara har fortalt at Mosk er en stor rockestjerne og nå har Klara endelig muligheten til å bli kjent med han, overbevist om at han vil ha trua på at hun kan bli like stor stjerne som ham. Men overraskelsen er imidlertid stor når Klara kommer til KuToppen og oppdager at faren Mosk ikke er en rockestjerne. Han er bare en vanlig eplekakebonde. Og ikke nok med det: Han har fått kugalskap og vil miste gården sin om han ikke baker hundre eplekaker på en uke til kremmeren. Klara bestemmer seg for at hun skal redde gården, og ikke bare det, hun skal bake så gode eplekaker at hun vil bli kåret til den beste bakestjerna i verden og Kutoppen vil bli en stjernegård. Men utfordringene lurer: Klara kan ikke noe som helst om gårdsarbeid og noen saboterer kakebakingen? Tillatt for alle. Filmen varer ca 1 time.

Påmelding
Juletrefest med robotverksted: Gratis for Grafill-medlemmer og Grafill-barn
Juletrefest med robotverksted: Kroner 50,- for barn, gratis for voksne

KuToppen filmvisning: Gratis for Grafill-medlemmer og Grafill-barn
KuToppen filmvisning: Kroner 50,- for alle andre voksne og barn

Vi trenger påmelding fra alle, begrenset med plasser.

Meld deg på her: grafill.alreadyon.com

Påmeldingsfrist 3. januar 2019.

Adresser
Grafill R21, Rosenkrantz gate 21, 0160 Oslo
Klingenberg kino, Olav Vs gate 4, 0161 Oslo

Facebook-event

Spill video

Kutoppen trailer

01:40