| Youngs, Oslo
Banner3 Copy

Visibel fagdagene

For første gang arrangeres Visibel fagdagene. Målet er å gi innsikt og kunnskap for de som er utdannet innen eller jobber med design- og mediefag. Fagdagene er laget av IGM i samarbeid med Grafill og Fellesforbundet. Vår advokat, Christian Wadahl Uhlen, bidrar med et foredrag om hvem som eier streken din. Årets vakreste Bøker vises også frem under arrangementet.

Banner3 Copy

Fagdagene går over to hele dager og er fylt med foredrag og inspirasjon fra blant andre Liebe Fonts fra Tyskland, Pantone & ColourHouse, Grafill og Fellesforbundet. Deltakerne vil lære mer om både åndsverkloven, design for digitale og store flater – samt få et dypdykk i trendene som er på vei og om rettigheter i arbeidslivet. Til fagdagene kommer det også bransjeledere og rekrutterere til en prat om forventninger, dette kan bli en spennende paneldebatt der publikum er velkomne til å bidra med spørsmål.

– Designbransjen har alltid vært en næring med mye endring. Kommunikasjonsmetoder følger publikum og mediekanaler - og endringer i disse betyr endringer i kompetansekravene til kommunikatøren. De seneste årene har ikke bare sosiale plattformer endret vår måte å kommunisere på, også høy strømmefart uansett hvor vi er, har satt sitt preg på innholdet medieflatene fylles med. Der man tidligere tilpasset et design til forskjellige formater, ser vi nå at det å beherske grafisk design for trykksaker, animasjon for sosiale medier og filmproduksjon for nettsider gjerne forventes fra én og samme utøver. Derfor har vi laget fagdager for å gjøre verden litt enklere for alle som elsker å jobbe med design. Målet er å kurse og opplyse om hva som er nytt og hva du trenger å kunne for å fortsette å være en het potet, sier Eline Garmaker, markedssjef i IGM.

Grafills bidrag til fagdagene er et minikurs innen opphavsrett:
Hvem eier logoen du har skapt og er et instagram bilde fritt vilt? Hvordan går du frem og hva sier egentlig advokaten om saken? Hør fra Christian Wadahl Uhlen som er juridisk ansvarlig i Grafill. Han har spesialisering i opphavsrett fra Universitetet i Oslo og King’s College, London, og har jobbet som rådgiver og advokat innen opphavsrett siden 2006.

Grafill vil også vise frem alle vinnerbøkene fra fjorårets Årets vakreste Bøker konkurranse.

Fellesforbundet har støttet fagdagene økonomisk så Visibel skal være tilgjengelig for alle, og for Grafill-medlemmer er prisen kroner 750,- for begge dager.

Visibel vil foregå på Youngs på Youngstorget i Oslo 16. og 17. mars 2022, det vil også være mulig å delta digitalt.

Visibel fagdagene 16.–17. mars 2022
Young, Youngstorget 3, 0181 Oslo

Les mer om programmet og meld deg på

visibeldagene.no