| Grafill R21
Illustrasjon: Sunniva Sunde Krogseth

Grafills julemarked 2017

Grafill arrangerer julemarked og med oss har vi en gjeng supre designere og illustratører. Hos oss kan du blant annet få kjøpt plakater, trykk, notatbøker, magasiner, tegneserier, fanziner, reflekser og julepapir. Alt du trenger for å gjøre noen glade på julaften - enten om det er deg selv, din mor, bror, bestevenninne eller kjæreste. Kom innom for å ta en titt på hva våre utøvere har til salgs.

Illustrasjon: Sunniva Sunde Krogseth

Illustrasjon: Sunniva Sunde Krogseth

Grafills julemarked
Dato: 9.-10. desember
Tid: 12.00-18.00
Sted: Rosenkrantz gate 21, Oslo

Grafills julemarked er en unik mulighet til å finne spesielle og særegne julegaver fra våre fagområder. Her finner du også det som skal til for å pakke inn julegaver fint. Vi spiller koselig juletoner og serverer gløgg og pepperkaker, mens du kan kose deg og kikke på alt det fine i lokalene. Nedenfor er en oversikt over produkter som selges og utøverne som står bak.

Velkommen til julestemning i Grafill R21!

(lllustrasjon Sunniva Sunde Krogseth)

All Pine Press #

All Pine Press designer og utvikler notatbøker, kalendere og gavepapir. Alle produktene blir designet og produsert i Oslo. Vår hoved råvare er en papirkvalitet som heter Super Snowbright. Dette er et treholdig bokpapir produsert på den siste gjenværende papirfabrikken i sitt slag i Norge, den heter Hellefoss Paper AS og ligger på Hokksund. Fabrikken på Hellefoss har produsert papir siden 1898. Total produksjonskapasitet er ca 50.000 tonn treholdig bokpapir i året. Hoved råstoffet er gran, hovedsakelig levert av skogeiere i de nærliggende kommunene. Hellefoss Paper AS leverer papir på rull. Den norske trykkeribransjen har faset ut rotasjons presser og andre produksjons metoder som gjør det mulig å ta i bruk papir i dette formatet, hvilket betyr at papiret som produseres på Hellefoss pr. i dag ikke er tilgjengelig til bruk her i landet. Alt papir som produseres på Hellefoss eksporteres til trykkerier i andre land i Europa. Vi har utviklet et nært samarbeid med fabrikken på Hellefoss. Takket være dette samarbeidet er vi foreløpig de eneste i Norge som tilbyr produkter laget av norsk papir og som er produsert i Norge.

Anders Kvammen #

Anders Kvammen (1985) fra Oslo debuterte med tegneserieboka Ungdomsskolen i 2016 som fikk Brageprisen for beste barne- og ungdomsbok. Tidligere har han laget en rekke selvbiografiske serier. Han jobber for tiden på oppfølgerboka med arbeidstittelen Jobb. Anders Kvammen kommer til å selge silketrykk fra egen produksjon. Silketrykkene er trykket på Munken Lynx 300g papir, og består av motiv i størrelse A3 og A2.

Andrea Claussen #

Andrea Claussen er grafisk designstudent ved Westerdals og som selger plakatserie. Plakatserie er et resultat fra en personlig utforskning og eksperimentering i et tredimensjonalt designprogram. Hver plakat stammer fra hver sin abstrakte animasjons-sekvens dannet ved tilfeldigheter rundt denne utforskningen. Plakatenes objekt er ett enkelt stillbilde hentet ut fra hver sekvens. Valg av stillbilde er basert på visuelle referanser, tilknytninger til objekter i den verden vi lever i pluss en klype fantasi. Den visuelle referansen er nødvendigvis ikke lik for alle, men heller ikke en nødvendighet å oppdage. Det er kunsten ved det abstrakte som er interessant, der et bilde kan si mer enn tusen ord, men nødvendigvis ikke de samme tusen ordene til hver og en av oss. Noe som åpner opp for egen tolkning av hver plakat, til tross for gitt tittel.

Apen Apen #

Apen Apen er en designgruppe bestående av Steinar Borø, Mats Omland og Thomas Kjellberg. Alle gikk ut fra master i design ved Kunsthøgskolen i Oslo 2011 og har siden det hatt Apen Apen som en plattform for eksperimentell læring, hvor første prosjekt har vært å forstå og beherske en utdøende kunstform – marmorering. Dette er en teknikk som går ut på å lage grafiske bilder ved å male på vann og dyppe papir i fatet. Teknikken gjør at alle bilder blir unike. Gjennom 4 år har Apen Apen hatt utstillinger, workshops og foredrag over hele landet for å lære andre teknikken. Gjennom arbeidet har det samlet seg mange egne arbeider vi ønsker å selge.

Aurora Brunvoll #

Masterstudent i Grafisk design og illustrasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo. Redaktør og grafisk designer i Emneknaggen magasin. Over gjennomsnittlig glad i bokbinding og andre papirprodukter. Jobber med ulike trykkemetoder, som letterpress, silketrykk og risograf-printing. Emneknaggen Magasin er et nytt, norsk magasin. Volum 1 er et feministisk magasin om #PUPPER, som et svar på medienes ensformige fremstilling av temaet. Vi ønsker å vise et større mangfold, gjennom personlige historier, bilder og dikt. Emneknaggens grafiske designer Aurora Brunvoll kommer til Grafills julemarked med magasinet, i tillegg til andre håndtrykte saker. Hun er over gjennomsnittlig glad i bokbinding og papir, og vil også selge sine håndbundne notatbøker og diverse trykk på Grafills julemarked. Aurora vil selge både magasinet #PUPPER og bøker som er bundet.

Birgitte Lebesby #

Bileno er merkevaren til illustratør Birgitte Lebesby. Her finner du morsomme og spennende produkter med illustrasjoner fra et lekent og kreativ univers. Du kan kjøpe prints, kort, totebags, notatbøker, tskjorter og kalendere.

Blank Space #

Blank Space is a creative community that hosts a multitude of resources for Oslo's artists and designers: not the least of which is workspaces for some amazing people! Their 12 member large family will be presenting brand-spanking new as well as soggy-boring old prints, illustrations, paintings, cards, clothes, photography, and more for the 2017 holiday season.

Clémence Mérouze #

Clémence Mérouze is a French illustrator, born in Paris and currently studying for her Master's degree at KHiO. She creates colourful and experimental illustrations, often shifting between abstract and figurative, with special emphasis on colour, composition and space.

Egon Låstad #

Egon Låstad er grafisk designer og initiativtaker til prosjektet Illustrerte julekort med Lars Aurtande. På julemarkedet får du kjøpt nylaget julegavepapir og morsomme veivisningsskilt av Egon Låstad, pluss splitter nye julekort av avistegnerne Christian Bloom, Hans Normann Dahl, Espen Friberg, Finn Graff, Roar Hagen, Marvin Halleraker, Mette Hellenes, Ørjan Jensen, Randi Matland, Egil Nyhus, Arne Nøst og Jan-Kåre Øien (Bilde: Julekort av Finn Graff).

Fabrikkoslo/ Mari Nordén/ Renate Thor/ Samra Avdagic #

Høsten 2017 åpnet klesdesigner Mari Nordén silketrykkeriet Fabrikk på Skillebekk i Oslo. Sammen med illustratørene Sunniva Sunde Krogseth, Renate Thor og Samra Avdagic har hun laget en fresh kolleksjon med vesker, toalettmapper, posters og kort. Alle produktene er silketrykket og sydd på Fabrikk.

Hannah Olwer #

Hannah Olwer lar arbeider i møtet mellom det figurative og det abstrakte. Hun henter inspirasjon fra former og uttrykk fra sine røtter og begynnelser i naturen. Hun bruker analoge teknikker og maler for hånd før hun tar i bruk digitale verktøy. Hennes bakgrunn er i bærekraftig design og problemløsning, og derfor arbeider hun med ikke-giftige blekk og syrefrie papirer. Hannah har en kunstskolebakgrunn, samt en grad i grafisk design fra Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg og Camberwell Collage of Art i London. Er gründer og Art Director i Ta:Da Collective - et tverrfaglig designkollektiv. Hannah kommer til å selge plakater, handlenett, julekort, gavelapper, gavepapir.

Ida, Øyvind og Camilla #

Ida, Øyvind og Camilla er tre illustratører som møttes under utdanning ved Kunsthøgskolen i Oslo. De praktiserer som regel hver for seg, men finner ofte lignende uttrykk og humor i hverandres arbeider. Motivene på plakatene og kortene deres består gjerne av cowboyer, dyr og mektige menn med underlige ansiktsuttrykk eller søte rim til. Alle produktene er silketrykket, risoprintet eller originaler.

Kristina Flolo #

Kristina Flolo er en London basert grafisk designer med erfaring innenfor magasindesign og ustillingsdesign. På markedet selger hun notatbøker og innpakningspapir med grafisk trykk.

Magikon #

Magikon er et forlag med fokus på visuell kultur og kommunikasjon. Forlaget utgir bildebøker, kunstbøker og andre bøker knyttet til visuelle fag. På julemarkedet vil du finne nye bøker av bl.a. Blexbolex, Nina Nordal Rønne, Veronica Salinas og Camilla Engman, Espen Dekko og Mari Kanstad Johnsen, Widar Aspeli og Kjersti Lofthaug. Vi har gavebøker til hele familien – om f.eks. tatovering, kunst, strikking, geriljabroderi, og mange flotte bildebøker til barn. Veldig hyggelige priser på backlist!

Narves1biblioteket #

Kjøp scandinavian design on a budget hos Narves1biblioteket og redd julen med kvalitetsjulegaver til en rimelig penge. Du vil også bli tilbudt et fortsatt rikt sortiment innen tegneserier, trykksaker og andre designobjekter. Narves1biblioteket er noe som befinner seg midt mellom en kiosk og et bibliotek for selvpubliserte hefter og tegneserier, og er bygger av utstillinger, direktorater, Mennesker med håp for fremtiden, opplevelsessentre, hypermarkeder, m. fl. Du vil være vel møtt på narves1biblioteket.no

Roy Halvor Frimanslund #

Designer Roy Halvor Frimanslund jobber med et bredt spekter av materialer og metoder, både digitalt og tradisjonelt analogt. Han tok en mastergrad i visuell kommunikasjon ved RMIT University i 2014 og har etter det jobbet både med egne prosjekter og for kunder og arbeidsgivere i Osloområdet. Han er aktiv som selger på markeder hvor han tilbyr varer han selv og hans samarbeidspartnere designer og lager, sammen med vintage og antikke varer.

Samra Avdagic #

Samra Avdagic er en designer og illustratør fra Oslo. Hun har tidligere gått på Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo og jobber nå som frilanser. Hun fokuserer mest på illustrasjon og grafisk design, og har jobbet med både norske og utenlandske kunder. Tegnestilen hennes er fargerrik, leken og motivene er som regel fjellandskap og matrelaterte. Fargene går som oftest i nyanser av rosa og blått, og popartinspirerte mønstre er en favoritt

Skinkeape #

Marianne Gretteberg Engedal er utdannet illustratør fra Kunsthøgskolen i Bergen, og har siden 2012 jobbet frilans som illustratør og animatør under navnet Skinkeape. Hun har jobbet for Morgenbladet, Ace Hotel, BT, Benk+Bo, P3, Popup Magazine, Paul’s Boutique m.m. På julemarkedet selger hun prints i A3 og A4 og kanskje noen tøysete kort.

Solveig Wiig #

Animatør, illustratør og tegneserieskaper som har mottatt stipend innenfor fagområdene tegning og film fra bl.a. Norsk Illustrasjonsfond og Statens kunstnerstipend. Tegneserien Bruddstykker nr. 1 ble nominert til prisen Visuelt 2017 under kategorien illustrasjon. I serien pakker hovedkarakteren tingene sine og flytter til Oslo. En rekke problemer følger henne i form av bofellesskap med heroinister, "dealere" og blandingsmisbrukere, dårlig råd, kjipe kjærester og usikkerhet i forhold til egen identitet og kunstnerisk talent. Løsningen på de økonomiske problemene og den kronisk rastløsheten er å være på konstant flyttefot, og hovedpersonen går gjennom en endeløs rekke bofellesskap frem til midten av 30-årene. Forsøket på å flykte fra problemene skaper en syklus av dårlige relasjoner. Produksjonen er en krysning mellom fanzine og Artists book i form av selvpublisering.