| Grafill R21
Gasspedal Animert 4128

Gasspedal inviterer til torsdagsgløgg og lørdagsvafler


Etter visninger på festivaler i Athen, Berlin, Grimstad, Gøteborg, Hiroshima, Kassel, Oslo, Münster, Nijmegen, Skopje, Trondheim og Vancouver, presenteres poesifilmserien Gasspedal Animert med en egen utstilling i Grafills lokaler. Siste utstillingsdag er søndag 02.12. Grafill og Gasspedal ønsker velkommen til:

Kveldsåpent på Grafill R21 torsdag 29.11 kl. 1800–2100  #

Animatør Kristian Pedersen er tilgjengelig for spørsmål og omvisning.

Opplesning med Simen Hagerup lørdag 01.12 kl. 1300–1400 #

Det blir servering av kaffe og vafler og opplesning av zombologiske tekster ved Simen Hagerup. Hagerup vil også fremføre langdiktet Myldr (2012) i sin helhet, for første gang i Norge. Om Myldr skrev Morgenbladets anmelder, Carina Elisabeth Beddari: «en bok jeg er fristet til å kalle et knyttneveslag. (…) Langdiktet går langt ut over Nordens grenser, og påminner oss det vi sjelden ser: Folkemord knyttes til industrialisering, masseproduksjon til mutilasjonsvoldtekt. (…) diktets vrede fortvilelse vekker en voldsom uro.» Simen Hagerup, født 1980, er forfatter og oversetter. Oppvokst i Fredrikstad, utdannet fra Forfatterstudiet i Bø og Københavns Universitet, Amager. Har skrevet Absolutt alt (Cappelen, 2004), Deutsches Gedicht I/Det tredje kjønn (DiY, 2008), Grufulle tomrom (Kolon, 2009) og Myldr (Fingerprint/Gasspedal/OEI, 2012). Har gjendiktet tre bøker av Henri Michaux i samlingen Streker (Gasspedal, 2008) og skrevet librettoen Hvalen, eller Moby Dick (2006–). Bor i Berlin–Neukölln. Foto: www.flickr.com/photos/oyste...

Om Gasspedal Animert #

16. november - 2. desember
mandag-fredag 9-16
lørdag-søndag 12-16

Gasspedal Animert er en serie kortfilmer som kombinerer litteratur og animasjon, og publiseres av mikroforlaget Gasspedal. Mikroforlaget Gasspedal startet i 2010 poesifilmserien Gasspedal Animert ut fra et ønske om å forene litteratur og animert grafikk. I tillegg til de hittil fem poesifilmene, gir utstillingen et innblikk i skandinavisk mikro-forleggeri, alternativ publisering og den grafiske prosessen fra tekst til film gjennom fanzineserien Gasspedal Reanimert, som vil deles ut gratis på utstillingen.

Filmene er animert av Kristian Pedersen. I 2011 vant han gull i konkurransen Visuelt for poesifilmen Norangsdalen, et levende visuelt uttrykk av poeten Erlend O. Nødtvedts tekst om Norangsdalen. Juryen sa i sin begrunnelse: Så bra kan det gjøres! Animasjonen gir teksten en ny dimensjon. Filmen åpner opp for betrakterens egne bilder. Utøveren gjør visuell poesi sammen med forfatteren, og balanser et imponerende samspill med både innholdet i teksten, og fremførelsen av den. Et arbeid i en klasse for seg.

Utstillingen er produsert av Grafill og Gasspedal i samarbeid med designbyrået Eller med a og scenograf Katja Ebbel Fredriksen.

Spill video

Norangsdalen [subtitled]

01:30

Spill video

Kliniken

02:36