| Galleri VIS
Kjersti Barli Plakat A3 Til Digital Bruk

Galleri VIS: Kjersti Johanne Barli


Deichmanske bibliotek, Grünerløkka og Grafill ønsker velkommen til utstillingen

Kjersti Johanne Barli:
Inni granskauen – karakterstudier fra Norge

Galleri VIS, Deichmanske bibliotek, Grünerløkka

Utstillingen består av karakterstudier og små historier fra Norge. Kjersti Johanne Barli henter inspirasjon fra det gammelnorske – fra skog og fjell, bygdeliv, bygdedyr og dyreliv, sagn og folkeeventyr. Mens de fleste har skjønt at troll, huldra og nøkken faktisk ikke eksisterer utenfor folkeeventyrene, er bygdedyret fortsatt like reelt inn i år 2015. Barli har satt seg fore å dokumentere dette fenomenet, samt andre aspekter ved vårt lille land på sin egen måte.
«Inni granskauen» er Barlis andre soloutstilling, og på åpningskvelden vil det også være en boklansering. Hun står bak en liten bok sammen med det slovenske forlaget Look Back and Laugh, og den forteller om bygdedyret i aksjon. Den handler om å føle seg iakttatt og jaktet på, og om streben etter å passe inn, eller finne et sted å passe inn. Både boken og forskjellige trykk vil være til salgs på åpningskvelden. Barli har i tillegg gjort flere keramiske skulpturprosjekter, og det vil også være mulig å kjøpe noe av dette.
Kjersti Johanne Barli er en tegner og kunstner bosatt i Oslo. Hun fullførte våren 2014 en mastergrad i illustrasjon ved Kunsthøgskolen i Oslo, og har det siste året jobbet både som frilans tegner og med egne bok- og tegneprosjekter. Hun har mottatt arbeidsstipender fra Norsk Illustrasjonsfond, Grafill og Statens Kunstnerstipend v/Kulturrådet. Hun har stilt ut i Oslo og Praha. Til høsten står Berlin for tur, hvor hun er én av tretti nominerte til prisen Young Illustrators Award.
Utstillingen henger fra 23. juni til 31. august 2015.
Velkommen!