| Grafill R21 08:00 – 09:00
Earlynerd 1000Px

EARLYNERD: Stipendfrokost med foredrag (29.09)


EARLYNERD
Torsdag 29. september 2016
Fra kl 0800 til 0930

Grafillstipend 2016 er utlyst, og vi inviterer til stipendfrokost for å inspirere og informere. Kom og hør tidligere stipendmottakere fortelle om prosjekter de har fått stipendmidler til å gjennomføre, og still alle mulige spørsmål før søknadsfristen utløper 10. oktober.

Jenny Jordahl
60 damer du skulle ha møtt - Norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt

Stipend tildelt bok som kommer ut i år. "60 damer du skulle ha møtt - Norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt" er laget i samarbeid med forfatter Marta Breen. Igjennom historien har kvinner ofte måttet spille biroller. Menn dominerer historiebøkene, og åtte av ti biografier som kommer ut i Norge i dag handler om menn. Derfor har de laget sin egen historiebok - i tegneserieform. Du kan bli kjent med fascinerende personligheter som krigsreporter Lise Lindbæk, samepionér Elsa Laula renberg og ostegründer Synnøve finden - og 57 andre gode kvinnfolk! Jenny Jordahl jobber som tegneserietegner, illustratør og designer i kommunikasjonsbyrået Differ Media. Hun har tidligere vært med på å gi ut blant annet "F-ordet - 155 grunner til å være feminist" (Manifest 2015) og "Den store rumpefeiden - og andre glimt fra medias bakside" (Manifest 2016). Hun står også bak tegneseriebloggen "Livet blant dyrene".

Graham Hayward og Linn Horntvedt
Printing Proofs - the unofficial guide to Norwegian print

Stipend tildelt etableringen av et arkiv over alle silketrykkene som har blitt laget på Automaton og Fellesverkstedet fra 2008 til i dag. Graham Hayward er gründer og daglig leder for Fellesverkstedet. Linn Horntvedt er billedkunstner og verksmester for avdeling for silketrykk på Fellesverkstedet.

Kim Frydenlund Grane og Torgeir Stige
Design i det offentlige rom - Installasjonen «Min dokk» i Laksevåg

Stipend tildelt prosjekt som bruker visuell kommunikasjon for å gi flere av innbyggerne i Laksevåg en stemme i debatten om utviklingen av bydelen. Prosjektet ville utvide arenaen for debatt og oppmuntre innbyggerene til å ta del i den. Prosjektet ble avsluttet i februar 2016 og nominert i 2 kategorier i Visuelt. Kim og Torgeir er begge utdannet fra Kunst- og Designhøgskolen i Bergen. De har tidligere jobbet sammen på utsmykninger i København og Bergen. Kim jobber hos Ruter AS, og Torgeir jobber hos Kind Norway.

Vi byr på kaffe og noe å bite i fra kl 0800.
Foredraget starter kl 0830.

Gratis og åpent for alle.

Velkommen!

Adresse
Grafill R21
Rosenkrantz gate 21, Oslo