| Molde
Avb 2021 Molde

Bjørnsonfestivalen viser Årets vakreste Bøker fra 2021

Grafill Møre og Romsdal viser bokutstillingen i samarbeid med Bjørnsonfestivalen i Molde.

Avb 2021 Molde

I 2021 ble det delt ut 51 priser i Årets vakreste Bøker. Alle vinnerbøkene, – det beste innen norsk bokdesign og illustrasjonskunst, kan du studere på nært hold i 3. etasje på Plassen i Molde under hele Bjørnsonfestivalen.

Diktsamlingen «Beaivváš mánát»/«Leve blant reptiler» ble kåret til Årets vakreste bok. Anna Fiske mottok pris for Årets best tilrettelagte bok. I utstillingen vises også arbeider av årets Bokkunstprisvinner, Rune Døli.

Årets vakreste Bøker hedrer utøverne i den visuelle delen av bokbransjen. Formålet er å inspirere forlag, forfattere, grafisk designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. Konkurransen har en lang og stolt tradisjon, og i år deles prisene ut for 88. gang. Da de aller første vinnerbøkene ble stilt ut i Universitetsbiblioteket, var det Kong Haakon VII og Dronning Maud som sto for åpningen.

Årets vakreste Bøker arrangeres årlig av Grafill. I Molde er det Grafill Møre og Romsdal i samarbeid med Bjørnsonfestivalen som er verter for utstillingen.

Facebook-event

Bjørnsonfestivalen