| Grafill R21
170331 Grafill Utstilling Dok Web 5

Siste uke for utstillingen Årets vakreste Bøker 2017 (31.03-30.04)


Årets vakreste Bøker 2017 er kåret, og alle vinnerbøkene i konkurransen er nå stilt ut på Grafill R21. Årets vakreste Bøker hedrer den visuelle delen av bokbransjen, og til sammen 47 bokverk ble premiert for fremragende håndverk. Blant de premierte bøkene velges én bok ut som årets vakreste bok, og prisen gikk til grafisk designer Rune Døli, bilderedaktør Guri Dahl og tekstforfatter og redaktør Rita Leppiniemi for monumentalverket ’I´d love the key to the master lock’ om kunstneren Bård Breivik.

I utstillingen er også arbeider av årets Bokkunstprisvinner Guttorm Guttormsgaard presentert. Bokkunstprisen deles hvert år ut til en person eller virksomhet som arbeider med å formgi, illustrere, produsere eller utgi bøker, eller som på andre måter fremmer god bokkunst. Bokkunstprisen ble delt ut for første gang i 1957, siden da har en rekke kulturpersonligheter mottatt prisen.

Utstillingskatalogen er designet av Byggstudio.

Utstillingen står til og med søndag 30. april.

Vinnerbøkene sendes også ut på turné i utvalgte norske byer, og gullvinnere sendes til bokmessen Book Art International i Frankfurt og Best Book Design from all over the World i Leipzig. Reiserute for utstillingen kommer.

Årets vakreste Bøker er en årlig nasjonal konkurranse hvor en erfaren og kunnskapsrik jury kårer det aller ypperste håndtverket innen norsk bokkunst. Juryen ser på bokens helhet, overordnet konsept, illustrasjon, design, fotografi, typografi, omslag, innbinding og materialvalg. Målsettingen er å løfte og inspirere forlag, forfattere, designere og illustratører til å lage kvalitetsbøker i alle sjangre. Konkurransen har en lang og viktig tradisjon som strekker seg helt tilbake til 1933.

Adresse
Grafill R21
Rosenkrantz gate 21
0160 Oslo

Åpningstider R21
man-fre 9-17
torsdag 9-19
lør-søn 12-16