| Grafill R21 08:00 – 09:00
Cappelensforslag1

Earlynerd: Cappelens Forslags konversasjonsleksikon (27.04)


Earlynerd: Cappelens Forslags konversasjonsleksikon
Torsdag 27. april, klokka 0800 til 0930
Vi byr på kaffe og noe å bite i fra kl 0800
Foredraget starter kl 0830

Pil Cappelen Smith kommer og snakker om boken Cappelens Forslags konversasjonsleksikon, bind II. Pil er bokhandler, forlegger, animatør og lisensiert gravferdstaler. I følge Smith selv har han et forbløffende lavt kunnskapsnivå om massekultur, siden oppmerksomheten hans alltid fanges av det som er utenfor utsnittet.

Boken vant gull i Åpen klasse i Årets vakreste Bøker 2017.

Juryens kommentar: En original bok som ikke ligner på noe annet vi har sett. Gjennomgående bruk av overraskende detaljer og elementer. Utsøkt produksjon. En taktil bok for voksne og en opplevelse i bokform. Omslaget er i kalveskinn og hvert eksemplar er innbundet for hånd. Boken er original både visuelt og innholdsmessig, og den er tidløs.

Cappelens Forslags Konversasjonsleksikon er en subjektiv encyklopedi i foreløpig to bind, skrevet og illustrert av 100+ forfattere, poeter, musikere, kunstnere og kulturaktører fra hele verden. Bøkene inneholder artikler av varierende etterrettelighet, som er valgt ut mer for sin evne til å vende en definisjon på hodet, belyse den fra en ny vinkel eller skape undring og latter, enn for sin objektive sannhetsgehalt. Bokprosjektet startet med å legge diskusjonen rundt hva som var best av p-boken og e-boken død en gang for alle. Pil hadde en teori om at en bok med høy kvalitet og ordentlig håndverk, ikke trenger å være et tapsprosjekt. Dette har han fått til, og boken har også blitt den største crowfunding-suksessen av en bok i Norge. Pil tar oss med på prosessen bak prosjektet og betydningen av boka som håndverk.

Les mer om Cappelens Forslags Konversasjonsleksikon her:
http://www.cappelensforslag.no/cappelens-forslags- konversasjonsleksikon/

Gratis og alle er velkomne.

Utstillingen Årets vakreste Bøker 2017 er også åpen.

Adresse
Grafill R21
Rosenkrantz gate 21, Oslo