UX Norge lanserer nettavis

En gjeng frivillige står bak kanalen UX Norge på Slack. Nå har de også lansert en nettavis.

Ux Norge Screenshot

UX Norge startet som en Slack-kanal i 2017, av Tone Nordbø, som savnet å sparre med tidligere kolleger. Siden har det ballet på seg, og det er nå over 3000 medlemmer på Slacken. De har et mål om å samle fagmiljøet på tvers av bedrifter og bygrenser, og heie på hverandre istedenfor å konkurrere. I helgen lanserte de også en nettavis og ny profil.

– Vi har lyst til å gjøre enda mer for fagmiljøet, og få på plass det som ikke finnes i dag, og tror at vi som en uavhengig avsender kan gjøre noe av dette. Derfor nettavis! Vi har siden januar i fjor hatt en slags MVP i form av en Medium-blogg, hvor vi har publisert ukens designer-portrettintervjuer, og noen leserinnlegg. Det blir mer av det på nettavisen, og vi håper at vi etterhvert får på plass en redaktør slik at vi kan ha mer nyhetssaker og dyptgående artikler. Vi har allerede fått på plass noen fantastiske støttespillere som Okse, Netlife, Skalar, Sans, Knowit og UX Signals, i tillegg til Umble, som har laget ny profil og nettavisen for oss, sier Tone Nordbø.

Noen fakta #

  • UX Norge ble startet 14. mai 2017
  • UX Norge har over 3000 medlemmer i nettverket på slack
  • UX Norge har siden januar 2021 publisert 60 ukens designer-portrettintervjuer
  • UX Norge samlet inn 105 262,- til TV-aksjonen 2021, hvor Okse bidro med 50 000,-
  • Tone Nordbø ble i 2021 tildelt Harald Boes stipend fra Tekna Oslo for å dekke noen utgifter til videreutvikling av UX Norge
  • UX Norge er en ideell organisasjon, og drives av frivillig innsats
  • Nettavisen og ny profil for UX Norge er laget av Trondheimsfirmaet Umble
  • Støttespillere så langt er Okse, Netlife, Skalar, Sans, Knowit og UX Signals
  • Nettavis lanseres 14. mai.

Tone Nordbø har jobbet som designer i 12 år i Halogen, Making Waves, Blank, Forte Digital og jobber nå som selvstendig konsulent i eget AS. Hun har også skrevet læreboken Introduksjon til interaksjonsdesign og er medforfatter av boken Grafisk design, har undervist i interaksjonsdesign i en årrekke, og er daglig leder i UX Norge.

Erling Håmsø har jobbet som designer siden tidlig 2000-tallet og var med å starte Okse i 2016. Han skriver bok om design og psykologi, har flere podcaster om universell utforming og er i arbeidsgruppen for en ny master på UiS om strategisk design og ledelse, og er styreleder i UX Norge.

www.uxnorge.no

Daglig leder i UX Norge, Tone Nordbø (foto Thor Møller).

Klikk for å se bildet "Tone Foto Thor Moeller 6 3" i full størrelse

Daglig leder i UX Norge, Tone Nordbø (foto Thor Møller).

Styreleder i UX Norge, Erling Håmsø (foto Line Owren).

Klikk for å se bildet "Erling 2 Hero Nettsted Hoy Top" i full størrelse

Styreleder i UX Norge, Erling Håmsø (foto Line Owren).