Tegneserieskaperne aksjonerer

Et samlet tegneserie-Norge har en klar beskjed til kulturministeren – Tegneseriepotten må økes!

Tog Langt Web

Over 100 tegneserieskapere står bak et spesialtegnet demonstrasjonstog. Med toget følger et krav om økte midler til tegneseriepotten i Kulturrådet. Serieskapere har lenge vært underprioritert i innkjøpsordningen, og tålmodigheten har tatt slutt. Toget deles nå på sosiale medier og skal til slutt ende opp hos kulturminister Abid Raja.

Opprop fra tegneserieskaperne: #

Vi tegneserieskapere kan ikke demonstrere i gatene – men som tegneseriefigurer kan vi det! Og er det én ting tegneseriefigurer bryr seg mye om, så er det innkjøpsordningen!

Innkjøpsordningen for tegneserier sikrer at lesere over hele landet får tilgang på gode tegneserier gjennom bibliotekene. Ordningen er også en viktig grunnstein i serieskapernes sårbare lappeteppeøkonomi. Men budsjettet er sprengt og har vært det lenge! Leserne mister tilgang på verdifull litteratur – og serieskaperne mister inntekt, som vi er avhengige av for å fortsette å lage tegneserier. Det må vi gjøre noe med!

Tegneseriebransjen er i enorm vekst, og både forlag og aviser satser på norske tegneserier. Stadig flere tegneserier meldes opp til innkjøpsordningen, blir solgt til utlandet og vinner høythengende priser. Norske tegneserier ligger på topp på bibliotekenes utlånslister! Likevel kom serieskaperne aller dårligst ut av Grafills siste lønnsundersøkelse. Dersom det skal skapes, gis ut, spres og leses tegneserier av høy kvalitet, må vi tegneserieskapere også få betalt for jobben vi gjør med å lage dem. Det går en grense for selv en serieskapers tålmodighet (Og vi er tålmodige folk. Vi lager tross alt tegneserier.) Øk tegneseriepotten nå!

Hjelp oss med å spre toget, så vi kan marsjere hele veien gjennom internett – og helt frem til kulturministeren!

#tegneserieopprøret

Over 100 tegneserieskapere bidro til tegneserietoget som marsjerte mot daværende kulturminister Abid Raja i 2021.

Klikk for å se bildet "Tegneserieopproret Tog Web" i full størrelse

Over 100 tegneserieskapere bidro til tegneserietoget som marsjerte mot daværende kulturminister Abid Raja i 2021.