SPROING-prisene for 2017 er overrakt vinnerne


NTFs Honnør som den egentlig heter, navnet er blitt SPROING på grunn av statuetten, har tre formål. For det første å sette søkelyset på de beste tegneserieskaperne og ære dem. For det andre å sette søkelyset på de gode seriene og bidra til forlagenes markedsføring av disse. For det tredje å informere om NTF.

Norsk SPROING ble tildelt Håkon Aasnes og Norsk Barneblad for Smørbukk julehefte 2016. "Smørbukk" er et av våre eldste julehefter. Aasnes har fornyet serien, men samtidig beholdt så mye av det gamle at alle kan glede seg over en gammel klassiker i ny og spenstig form.

Oversatt klasse ble tildelt Kazu Kibuishi og forlaget Fontini for serien "Amuletten". "Amuletten" er en fantasy-tegneserie som er kommet ut i 7 bind så langt. Her rulles det opp et helt univers og serien har både gjennomarbeidet manuskript og fantastiske tegninger.
Vinnerne av henholdsvis oversatt og norsk SPROING hadde hard konkurranse. De andre nominerte i oversatt klasse var Lina Neidestams med "Zelda krigerprinsessen" på Egmont, Paul Ryan og Tony De Paul med "John X" på  Egmont,  Riad Sattouf med "Fremtidens araber del 2" på Minuskel forlag og  Johan Wanloo med "Klyse ved en korsvei" på Egmont. De andre nominerte i norsk klasse var Andreas Iversen og Anders Bortne med "Nobelkomiteen" på Egmont, Rune Markhus med "En skrue løs" på Gyldendal norsk forlag, Lise Myhre med "Nemi" på Egmont og Ing-Lill Røssberg med "Miranda 9. Fortidens gåte" på InkaLill Forlag.