Rapport fra årets tegneseriemaraton i Bergen

Bergen 24 timers tegneseriemaraton ble lørdag 14. oktober arrangert for syvende gang. Studenter fra Kunst, musikk og design-fakultetet (UiB), og tre frilansere innen design, spilldesign, tegneserier og illustrasjon, var samlet på illustrasjonsbutikken Blekk.

IMG 4123

Tekst: Are Edvarden

Av fjorten påmeldte var det elleve som fullførte tegneseriemaratonet. Det er en ganske stor bragd.

Kort fortalt så består tegneseriemaratonet av å fullføre 24 sider med tegneserier på 24 timer. Akkurat som et vanlig maraton ikke er for alle, og et par faller fra av utmattelse, så skjer det samme på et tegneseriemaraton. Det er ingen skam.

Alle skal ha kred for å satt i gang med noe så krevende som et tegneseriemaraton, og det gir en unik mulighet for studenter innenfor visuell kommunikasjon å utforske tegneseriemediet.

For de profesjonelle deltakerne gir det en mulighet til å finpusse og forbedre både tegneferdigheter og fortellerteknikk. I tillegg kan de teste ut kreative løsninger som de kan bruke i sine tegneserier og i illustrasjon.

Årets Bergen 24 timers tegneseriemaraton hadde flere nye studentdeltaktere, som alle kom fra linjeforeningen, Raster. Siden starten av tegneseriemaratonet i Bergen i 2016, har Raster bidratt med deltakere, og de ser på tegneseriemaratonet som et viktig kreativ og sosial event i studieåret. De blir bedre kjent med Grafill og faggruppen Grafill Tegneserie.

Resultatet av tegneseriemaratonet i Bergen blir samlet i en bok, utgitt rundt midten av november. Årets bok blir på 320 sider, og har historier om alt fra ensomme små tre, på leting etter et voksen-tre å vokse opp med, til en laks som drømmer om å få «the Creature from the black lagoon» på kroken.

Se bildekollagen under, den sier mer enn ord!