Pushwagner hylles på European Design Festival - i Oslo!

BEKK og Grafill har jobbet tett sammen for å skape en ekstra digital opplevelse for festivaldeltakerne på European Design Awards, en av Europas største designfestivaler, denne gang lagt til Oslo. Valget falt på en hyllest av kunsten til den nylig avdøde Terje Brofos, også kjent som Pushwagner.

Alle bilder og illustrasjoner fra BEKK

Alle bilder og illustrasjoner fra BEKK

Mye av festivalen foregår i Skur 13, hvor utsiden av bygget prydes av et kjempemotiv laget av nettopp Pushwagner. Nå skal folk, bokstavelig talt, få gå «inn» i kunstverkene hans. BEKK sine dyktige folk har på kort tid produsert en Pushwagersizer: 

– Vi ønsker å invitere publikum inn i Pushwagners kunstverk og gjøre det tilgjengelig for alle, forteller Hans Christian Øren, kreativ leder i BEKK.

Og for å få til dét, måtte det bygges en helt ny, Reodor Felgen-style innretning som kunne visualisere idéen. 

Slik funker Pushwagnesizeren, forklarer Hans Christian Øren: 

– Publikum samler seg rundt et bord der man i fri utfoldelse kan tegne et eller flere ansikter på A3 papir. Papiret blir scannet for så og gå igjennom en «Pushwagnifiserings»-prosess, altså i hans gjenkjennelige former og farger. Ansiktene blir deretter plassert på 1-4 motiver inspirert av Pushwagners meste kjente verk. Tegningene kommer til liv med animasjoner projisert på et stort lerret i salen på Skur 13. Jo flere som tegner og bidrar jo mer liv skapes på lerretet.

Temaet for årets festival er «Making new connections». Nye koblinger skaper kreative gnister, og derfor satte BEKK sammen et team av utviklere og grafiske designere for å komme opp med noe som både er interaktivt, analogt og digitalt for å samle folk rundt én felles opplevelse. Bekk teamet er: Hans Christian Øren, Nina Inberg, Beate Ingebretsen, Holger Ludvigsen, Mira Thoen Feiring, Audun Stien, Joakim Tysseng, Jonatan Austigard, Stian Møllersen, Ben Høst og rådgiver Morten Torgersen fra Expology.

Til orientering er alle rettigheter klarert.

www.bekk.no

European Design Festival Oslo