Pris til Empirix for språk og formidling

Det nettbaserte tegneserie-tidsskriftet Empirix har mottatt pris som Årets tidsskrift. "Dette er formidling på sitt beste", sier juryen. Vi gratulerer!

Illustrasjonsbilde: empirix.no

Illustrasjonsbilde: empirix.no

Norsk tidsskriftforening deler hvert år ut prisen Årets tidsskrift. I år var det hele fem priser som ble delt ut, hvor Empirix fikk prisen for språk og formidling.

Juryens begrunnelse:
Da Empirix ble grunnlagt i 2014, var det for å bøte på medienes manglende interesse for norske tegneserier. Målet var å styrke den offentlige samtalen om norske tegneserier og å øke interessen for sjangeren. Dette har Empirix oppnådd til gangs – tidsskriftet har både blitt et samlingspunkt for norsk tegneseriebransje og et sted der alle med interesse for sjangeren kan finne noe de liker. Dette er formidling på sitt beste: Illustrasjoner og tekst er av høy kvalitet og utfyller hverandre, og nettformatet er godt utnyttet. Empirix er en spennende verden der man stadig oppdager små perler, uten å gå seg bort på veien.»

– Dette er selvfølgelig noe vi er veldig stolte av. Og glade for. Og ikke minst viser det hvor mange bra folk som skriver for tidsskriftet vårt. Vi jobber hele tiden for å gjøre norsk tegneseriekritikk bedre. Vi vil at den skal bli enda mer tilgjengelig og enda mer interessant. En pris som dette viser at vi er på riktig spor, skriver redaktør Walter Wehus på empirix.no.

Om Empirix
Empirix ble startet i 2014 av kritiker Erle Marie Sørheim og serieskaperne Kristoffer Kjølberg og Håvard S. Johansen. Walter N. Wehus har vært redaktør siden november 2017. Frem til 2020 var Empirix organisert under Grafill. I 2021 drives Empirix med støtte fra Kulturrådet, Fritt Ord og Grafill, samt medlemskontingenter til Foreningen tegneseriekultur. I styret for Foreningen Tegneseriekultur sitter Petter Lønningen (leder), Lene Renneflott, og Hans Ivar Stordal.

Les mer på empirix.no