Ny stor lønnsundersøkelse i kreativ bransje

Bransjeorganisasjonene Ixda og Grafill gjennomfører igjen en landsdekkende lønnsundersøkelse, og du vil i disse dager motta en forespørsel på mail om å delta.

Verktoi

Målet er å kunne tilby deg en lønnsstatistikk av høy kvalitet som både kan brukes for å sikre at du får fornuftig betalt, men også måle lønnsutviklingen i norsk kreativ bransje.

Vi er en ung og mangfoldig bransje som det kan være vanskelig for jobbsøkere og studenter å orientere seg i. Samtidig er det krevende for arbeidsgivere å vite hva som er gjengse forventninger til lønn, goder, kompetansebygging og karriere. Lønnsundersøkelsen vil kunne bidra til å avdekke og tydeliggjøre bevegelser i bransjen, og oppmuntrer samtidig til økt transparens. Vi vil også bedre kunne bistå utøvere ved lønnsrelaterte henvendelser, basert på et reelt og oppdatert grunnlag.

Lønnsundersøkelsen sendes ut til yrkesaktive i den kreative bransjen. En høy svarprosent sørger for at statistikken har høy legitimitet.

Ditt svar er viktig for kvaliteten på lønnsstatistikken!

Om initiativtakerne

Grafill er en interesseorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen visuell kommunikasjon. Organisasjonen samler rundt 1 300 fagfolk og studenter innen områdene grafisk design, illustrasjon, digital design, animasjonsdesign og tegneserieskaping.

IxDA Oslo er et tverrfaglig organ for inspirasjon, kunnskap og erfaringsutveksling innenfor fagområdene brukeropplevelse og interaksjonsdesign. IxDA Oslo har mer enn 2300 medlemmer og er en del av det internasjonale Interaction Design Association (IxDA)-nettverket.