Nominerte til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur

Til sammen 24 forfattere, illustratører, oversettere og tegneserieskapere er nominert til Kulturdepartementets priser for barne- og ungdomslitteratur utgitt i 2018.

Timthumb

Kulturdepartementet foretar årlig en premiering av årets beste barne- og ungdomsbøker. Det deles ut priser innenfor følgende priskategorier: Litteraturprisen, Bildebokprisen, Fagbokprisen, Debutantprisen, Tegneserieprisen, Illustrasjonsprisen og Oversetterprisen.

Siden 2003 administreres jury og prisutdelingsarrangementet fra Norsk barnebokinstitutt. Tidligere ble utgivelsene vurdert av Det rådgivende utvalg for barne- og ungdomslitteratur for folke- og skolebibliotek, og premieringen ble administrert av Statens bibliotektilsyn (senere ABM-utvikling). Den første prisutdelingen fant sted i 1948. Bakgrunnen for etableringen av prisene var blant annet ønsket om å styrke den nasjonale barnelitteraturen etter krigens knapphet på utgivelser, og å skape en motvekt mot det økende antallet tegneserier som ble utgitt etter hvert som papirrasjoneringen tok slutt.

Norsk barnebokinstitutt inviterer til prisutdeling 14. mars, og prisene deles ut av kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande. Etter prisutdelingen inviteres det til en enkel mottakelse.

Torsdag 14. mars 2019 kl.13.00
Nasjonalbibliotekets store auditorium
Henrik Ibsensgt.110, Solli plass, Oslo

Vi gratulerer alle nominerte!

Les mer om de nominerte her