DOGA-merket: Søknadsfristen nærmer seg

Nå kan du igjen søke om DOGA-merket for design og arkitektur – en høythengende utmerkelse for virksomheter som skaper verdi gjennom bruk av design og arkitektur. Søknadsfrist er 12. september.

Foto: Sverre Chr. Jarild

Foto: Sverre Chr. Jarild

Juryen for DOGA-merket er sammensatt av fageksperter fra en rekke disipliner innen design og arkitektur. Leder Behnam Farazollahi forteller at juryen i år blant annet leter etter grønne prosjekter. – Vi nærmer oss 2030 med stormskritt, og vi er allerede langt på etterskudd som samfunn med å nå klimamålene. Derfor er det avgjørende at vi ser mer radikal innovasjon i søknadsbunkene. Prosjekter som kan inspirere og motivere andre i bransjen. – Vi ser også etter prosjektets økonomiske verdiskaping, og ikke minst hvilken verdi det gir til samfunnet som helhet. Samtidig har vi også et sterkt fokus på det estetiske og formmessige, og hvilke kvaliteter prosjektene har ellers. Å finne balansen mellom disse kriteriene blir viktig.

Nøyaktig hva som ligger i søknadsbunken får juryen først vite etter søknadsfristen 12. september.

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur møttes til kick-off, juryleder Behnam Farazollahi lengst til venstre (foto Sverre Chr Jarild).

Klikk for å se bildet "Jury Doga Merket 2022 Foto Sverre Chr Jarild" i full størrelse

Juryen for DOGA-merket for design og arkitektur møttes til kick-off, juryleder Behnam Farazollahi lengst til venstre (foto Sverre Chr Jarild).

DOGA-merket hedrer samarbeid, tverrfaglighet, gode prosesser og fremragende håndverk. Vinnerprosjektene viser vellykket bruk av design og arkitektur for nytenkende løsninger som har positive ringvirkninger for samfunnet, planeten og økonomien. Prosjekter innenfor alle sektorer og disipliner kan bli tildelt DOGA-merket. Du kan lese mer om tidligere vinnere her.

Her finner du søknadsskjema til DOGA-merket: www.doga.no/merket

Er du student eller nyetablert kan du søke DOGA-merket nykommer: www.doga.no/nykommer