Ladies, Wine & Design kommer til Oslo

Ladies, Wine & Design ble startet opp av Jessica Walsh, partner og designer i Sagmeister&Walsh, som et initiativ for å fremme kvinner i den kreative bransjen. 

Fra venstre: Aurora Brunvoll, JessicaWalsh og LiveSchille

Fra venstre: Aurora Brunvoll, JessicaWalsh og LiveSchille

Kun en liten prosentandel av kreative ledere og sjefer er kvinner, og de kvinnene som oppnår høyere stillinger blir ofte møtt med hets og sexisme – også i stor grad fra andre kvinner selv. Dette ønsket Walsh å gjøre noe med, og startet derfor opp Ladies, Wine & Design i New York. Siden oppstarten har konseptet spredd seg til over 140 kapitler i byer verden over, og nå kommer konseptet endelig til Oslo. 

Tirsdag 5. desember kl. 18.00 går første Ladies, Wine & Design Oslo av stabelen. 

Det starter med en Kick-Off hvor alle kvinner i designbransjen som er interessert i å høre mer om konseptet er velkomne. Det blir bar, litt faglig innhold og mingling. Et knippe flinke designere vil holde korte foredrag, blant annet klesdesigner Mari Nordén bak det nylig oppstartetede tekstiltrykkeriet Fabrikk og Elise Jakobsen fra Netlife Design.

Arrangementet er gratis, og finner sted på Hvaskjer på Torshov.

Oslo-kapittelet startes opp av Live Schille og Aurora Brunvoll, begge grafiske designere og masterstudenter ved Kunsthøgskolen i Oslo. Live Schille har fem års erfaring som grafisk designer, art director og illustratør hos Tibe Reklamebyrå i Trondheim, i tillegg jobber hun  frilans med prosjekter innenfor musikk og kultur, samt har illustrert for blant annet NRK. Aurora Brunvoll har studert grafisk design og visuell kommunikasjon i over fem år, og ved siden av studiene vært grafisk design-praktikant i arkitekt- og designbyråene Snøhetta, TANK og Kib&Morits. I tillegg har hun sammen med Ingunn Mjønerud gitt ut første utgave av det selv-initierte magasinet Emneknaggen, et feministisk magasin om pupper.

– I forbindelse med Jessica Walshs Oslo-besøk og foredrag under Webdagene møtte vi Walsh for en prat om oppstarten av Ladies, Wine & Design her i byen, og veien videre. Det var veldig inspirerende og hyggelig å møte Jessica og moren hennes Sarah, som begge er utrolig engasjerte i prosjektet.

– Ladies, Wine & Design er et månedlig arrangement, hvor kvinner møtes for å diskutere et bredt spekter av temaer relatert til kreativitet, entreprenørskap og livet, gjerne over et glass vin og noe godt å spise. Vårt mål med Ladies, Wine & Design Oslo er å skape en møteplass for designere, hvor kvinner kan knytte nettverk og dele erfaringer. Vi håper at det vil komme faglige samarbeid ut av dette, og at arrangementene kan skape nye relasjoner som kan få flere kvinner inn i høyere stillinger i designbransjen. I tillegg ønsker vi at konseptet skal være en inspirasjonskilde og et sted unge designere kan søke seg til for å finne forbilder og karrierer å strekke seg etter.

Les mer her