Josef Yohannes tildelt OXLO-prisen 2021

Vi gratulerer Josef Yohannes som er tildelt Oslo kommunes OXLO-pris 2021.

Foto:  Jørgen Storhaug

Foto: Jørgen Storhaug

Fredag 19. november ble OXLO-prisen tildelt Josef Yohannes som er skaperen av tegneserien The Urban Legend. Dette er første gang en tegneserieskaper blir tildelt OXLO-prisen. Prisen tildeles Josef for hans innsats for å gjøre Oslo til en raus, inkluderende og åpen by for alle, fri for fordommer, rasisme og diskriminering. Josef har skapt positive rollemodeller for minoritetsungdom gjennom tegneserien "The Urban Legend", og han har gjennom sitt arbeid inspirert ungdom til å delta i og bidra til debatten om mangfold, sosial rettferdighet og klima.

I år, 20-år etter Benjamin-drapet, kom en spesialutgave av tegneserien som forteller om livet til Benjamin Hermansen og drapet som rystet Norge. Drapet på Benjamin førte også til oppstart av Oslo kommunes OXLO-arbeid.

Grafill gratulerer Josef med prisen, og takker han for arbeidet hans mot rasisme og diskriminering.

Om prisen
OXLO-prisen tildeles en organisasjon, virksomhet eller enkeltperson som har gjort en spesiell innsats i arbeidet for mangfold og inkludering, og mot hat, fordommer og diskriminering. Prisvinneren skal ha bidratt til å styrke samspillet mellom sivilsamfunn, frivillige organisasjoner, og offentlige myndigheter i arbeidet mot diskriminering.

Les mer om prisen her.

Les mer om Josef og The Urban Legend her.