Gulosten av Kristian Krohg-Sørensen er Årets tegneserie

Årets tegneserie 2021 ble delt ut på lørdag under Oslo Comics Expo, og prisen gikk til Kristian Krohg-Sørensen for 'Gulosten. Gentlemansforbryteren'. Vi gratulerer!

Kristian Krohg-Sørensen har laget Årets tegneserie i 2021 (foto Grafill).

Kristian Krohg-Sørensen har laget Årets tegneserie i 2021 (foto Grafill).

Tegneserieromanen er andre bind i Krohg-Sørensens serie om Johannes Sigfred Andersen, kjent under kallenavnet «Gulosten».

Dette sier juryen
Med sin solide debut Gulosten. Liv i helvete skar Kristian Krohg-Sørensen seg plass blant norske serieskapere som en spritsmuglerbåt på vei mot Bygdøy i nattens mulm og mørke. Med oppfølgeren, bind 2 i den bebudete trilogien om mångsysslaren Gulosten, tar Krohg-Sørensen steget opp i førstedivisjon med et KANNONSMELL! I Gulosten. Gentlemansforbryteren turnerer han så vel det grafiske som det fortellertekniske med bravur og særegenhet. Med Gentlemansforbryteren har Kristian Krohg-Sørensen lagt lista svært høyt for det tredje og avsluttende bindet i den eleverte røverhistorien om spritsmugleren og motstandsmannen Gulosten.

Juryen er Terje Thorsen (Tronsmo bokhandel), Inga Sætre (tegneserieskaper og representant for Grafill) og Berit Petersheim (Serieteket, Deichman Grünerløkka).

De nominerte
Hva skjedde egentlig med deg? av Jenny Jordahl
Gulosten – Gentle­manns­for­bryteren av Kristian Krogh-Sørensen
Mitt liv som tegning av Lars Fiske
Ti kniver i hjertet av Nora Dåsnes
Likbilen av Karstein Volle og Knut Nærm

Om prisen
Serieteket (Deichman Grünerløkka), Tronsmo bokhandel og Grafill deler hvert år ut Årets tegneserie under tegneseriefestivalen Oslo Comics Expo. Prisen går til en norsk tegneserieskaper som har utmerket seg på et høyt faglig nivå. Til prisen følger en pengepremie på kr 30.000,- Prisen skal bidra til å løfte viktigheten av norske tegneserieskapere og stimulere til å øke utøvernes faglige nivå.

Les mer om prisen