Digitalt internship hos Nordic Design Crew

– Til vanlig tar vi i mot praktikanter hit til Singsås stasjon, men under Covid-19 bestemte vi oss for å gjøre det litt annerledes, forteller Astrid Wolden, leder og designer i Nordic Design Crew.

Praktikant Selim Bahri fra Tunisia i videomøte med Singsås.​

Praktikant Selim Bahri fra Tunisia i videomøte med Singsås.​

Med et nettverk av dyktige samarbeidsparnere rundt seg leder Astrid Wolden designstudioet Nordic Design Crew. Sammen med crewet sitt jobber hun med strategisk design og merkevarebygging etter nordiske designverdier.

Nordic Design Crew er en Erasmus+ partnerorganisasjon. Det innebærer at utenlandske studenter som ønsker opphold hos byrået får mulighet til å søke økonomisk støtte til reise og opphold gjennom EU-midler. Den første praktikanten, hadde sitt opphold fra desember 2019 - februar 2020.

– I år fikk vi praktikantsøkere fra 16 forskjellige nasjoner. Det er veldig oppløftende med tanke på at Singsås ikke er så kjent hverken i Norge eller i utlandet. Grafisk bransje rammes alltid ganske hardt når det er økonomisk usikkerhet. Det husker jeg veldig godt fra finanskrisa i 2008. Derfor er jeg opptatt av at våre crew skal være kjappe og smidige slik at vi kan snu oss fort når uforutsette ting skjer. Så da Covid-19 kom, ble den vanlinge praktikantstillinga kjapt bytta ut med en remote (fjernstyrt) internship-stilling.

Årets praktikant Selim Bahri, kommer fra Tunisia og har en bachelor i Grafisk design fra School of Science and Technology of Design. Under praktikantperioden vil han jobbe med illustrasjon, motiondesign og e-commerce.

På instagram kan man følge crewet sine kreative prosesser og designjobber.