Dette er to av Norges mest lovende unge kreative


Den nordiske juryen i Nordic Creative Talent Award har utnevnt Nicklas Haslestad og Umer Ahmed som årets beste norske kreative talenter under 28 år. Kåringen skjedde under arrangementet Adobe Creative Meet Up i Oslo tirsdag kveld.

20161130  Adobe Ncta 2016  Norske Vinnere

Dette er tredje gang Adobe Nordic og tidsskriftet CAP&Design arrangerer konkurransen, som løfter frem lovende nordiske kreative talenter. Konkurransen har i år mottatt flere nominasjoner enn noen gang tidligere, og finalistene ble bedømt ut fra kriteriene håndverk, originalitet, innovasjon og estetikk.

- Det har vært en enorm bredde blant årets nominerte, hvor stort sett alle kreative disipliner har vært representert. Det har blitt fremvist fantastiske verk og kreative høyder på et nivå som gjorde juryarbeidet tøft, og vi har fått opp øynene for en rekke fremtidige superstjerner. Men de som lyste sterkest denne gangen var Nicklas og Umer, som vant våre hjerter med sin enorme kreativitet og kvalitet på arbeidet, sier Anna Rose, nordisk markedssjef for Adobe Creative Cloud Individual.

Kåringen skjedde under arrangementet Adobe Creative Meet Up, der vinnerne mottok prisen "The Brick". I tillegg til den gjeve gylne mursteinen får de et årsabonnement på Adobe Creative Cloud og blir eksponert i CAP&Design og i Adobe Nordics egne kanaler.

Som en ekstra bonus får vinnerne også ta over desktopen og presentere sine kreasjoner til en rekke utvalgte kreatører i en hel måned, se videoen "The Desktop Takeover".

Alle de nordiske vinnerne har blitt kåret av en jury bestående av Sanda Zahirovic (Norge), Claus Due (Danmark), Lisa Careborg (Sverige), Janne Hänninen (Finland) og Joni Kukkohovi (Finland). Arrangementet fant sted 30. november i MESH' lokaler i Oslo.

I sin begrunnelse sier juryen følgende om de to norske vinnerne:

Nicklas Haslestad: "Vi ble imponert over detaljene i og lidenskapen bak Nicklas egen skrifttype. Uten å braute viser han gjennom sitt arbeid både ferdighet og dedikasjon. Arbeidet hans er rent og presist, og passer perfekt inn i det vi oppfatter som skandinavisk design." Se Nicklas' arbeid på Adobe Behance.

Umer Ahmed: "Umer viser et høyt nivå av forståelse og har en moden tilnærming til typografi og layout. Han håndterer et hvert prosjekt med respekt og unngår trender, men klarer likevel å skape moderne arbeider som vil leve lenge. Han har helt klart en lidenskap for arbeidet sitt og vi ser frem til å se mer av ham i fremtiden." Se Umers arbeid på Adobe Behance.

Bildet viser årets norske vinnere (fra venstre); Nicklas Haslestad og Umer Ahmed (Foto: Leo J. Sapiraa)