Young Lions teamet må vente til 2021

Hvert år sender Grafill to unge designere til Cannes Lions for å delta i konkurransen Young Lions Design. Nå er hele festivalen avlyst grunnet koronapandemien, så årets design-team, Willian Stormdal og Nicklas Haslestad, må vente til neste sommer.

Foto: canneslions.com

Foto: canneslions.com

Cannes Lions er verdens største festival for kreativitet, og arrangeres årlig på den franske riviera i juni. Cannes Lions ble startet i 1954 som en ren reklamefilm-festival, men har siden 2011 titulert seg selv som Cannes Lions International Festival of Creativity.

Norge har tradisjon for å sende ned team til konkurransene i alle Young Lions-kategoriene, og Grafill er samarbeidspartner på Young Lions Design. To unge, norske designere får i tillegg til konkurransen delta på seminarer, workshops, galla, shows, utdelinger og fester, og ikke minst er dette en unik mulighet for nettverksbygging. Våre designløver har kommet hjem med både gull og sølv i bagasjen.

Årets vinnerteam
Juryen har valgt Nicklas Haslestad, Creative Director i Scandinavian Design Group og William Stormdal, Senior Designer i Bleed til å representere Norge i konkurransen Young Lions Design i Cannes.

Juryen fremhever at vinnerne er faglig sterke og erfarne designere som kan vise til gjennomgående høyt nivå på arbeidene sine, og hevde seg på et internasjonalt nivå. De er formsterke, toneangivende og flotte representanter for unge norske designere i Cannes. Noe for en hel bransje å bli inspirert av!

Jury
Juryen bestå av fagpersoner med kompetanse innenfor fagområde grafisk design og består av tre medlemmer, en fra Grafills hovedstyre og to eksterne representanter. Jurymedlemmer for 2020 er Randi Larsen, grafisk designer, Studio Larsen / Grafill hovedstyre, Kristine Lillevik, Senior Brand Designer/Partner, We Oslo og Rannveig Lohne, seniordesigner, Haltenbanken.

Utsatt til sommeren 2021
Grunnet koronapandemien har årets Young Lions-konkurranse blitt avlyst, og i henhold til retningslinjer vi har fått fra både Cannes Lion og Capa, sender vi ned årets team til neste års konkurranse, som avholdes i Cannes 21.-25. juni 2021. Det vil derfor ikke gjennomføres noen nasjonal konkurranse for Young Lions Design i 2021.

Les mer om årets avlysning

Les mer om Young Lions Design