Brages hederspris til Kari Grossmann

Illustratør og forfatter Kari Grossman mottok i går Brages hederspris for sitt mangeårige bidrag til litteraturen. Grossmann har tidligere mottatt Grafills Klassikerpris.

Kari Grossmann8

Brages hederspris tildeles en person eller institusjon som i kraft av sin gjerning som forfatter, oversetter eller som på annen måte, har bidratt til å øke utbredelsen av eller forståelsen for litteratur, eller til å høyne kvaliteten på norsk skriftkultur.

– Årets vinner har gjennom et langt kunstnerliv latt barns nysgjerrighet og vitebegjær være førende og forførende. Denne kunstneren er, som barnelitteraturen selv, tverrestetisk. Få, om noen, har preget norsk barnelitteratur og norsk visuell offentlighet som vinneren av årets hederspris. Hun står bak en omfattende produksjon av tekst og bildebøker. Hun har illustrert mer enn 35 titler for andre forfattere, og forfattet og illustrert nesten tilsvarende antall selv. Forfatterskapet spenner seg over de fleste sjangere, fra sakprosa til skjønnlitteratur. Hun er tidløs og hun leses på tvers av landegrenser. Forfatteren har formgitt og formidlet barneblikket og barnlig nysgjerrighet med sjarm, alvor og lekenhet i mer enn femti år.  Hun har skapt moderne klassikere og få, om noen barnebokforfattere har større lesekrets enn henne. Årets ærespris går til en av landets mest folkekjære forfattere; Kari Grossmann.

Vi gratulerer!

Les mer om Brageprisen her