Årets tegneserie 2016 til Anja Dahle Øverbye


Anja Dahle Øverbye laget tegneserie med bakgrunn i egen oppvekst på nord-Vestlandet. For "Hundedagar" mottok hun fredag prisen Årets Tegneserie 2016.

Anja Dahle Overbye Foto Johan Overbye

Det er Serieteket/Deichmanske Grünerløkka, Tronsmo bokhandel og Grafill som står bak den nye prisen. Årets tegneserie skal hedre den beste utgivelsen, og prisen på 30.000 kroner skal gå til en norsk tegneserieskaper som har utmerket seg på et høyt faglig nivå i året som har gått. Prisen ble delt ut for første gang fredag under Oslo Comics Expo på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka.

En debutant som med stilsikker eleganse bruker visuelle og fortellertekniske virkemidlene til fulle, heter det i juryens begrunnelse. Desto mer imponerende er det da at årets prisvinner er en debutant. Serieskaperens vare blyantstrek og luftig uttegna sidekomposisjoner byr leseren et vell av detaljer å dvele ved, sier juryen videre.

Prisen er ment som et bidrag til at norske tegneserieskapere skal få fortsette å være akkurat det! Serieteket/Deichmanske Grünerløkka, Tronsmo bokhandel og Grafill ønsker økt forståelse for norske tegneserieskaperes faglige nivå.

- Vi trenger tegneserier som evner å overraske og får oss til å løfte blikket, og vi trenger tegneserier som barn og unge digger, sier Berit Petersheim, daglig leder for Oslo Comics Expo og Serieteket/Deichmanske bibliotek.