Rød Skilhagen: Den vakreste boka jeg har i bokhylla…


Konkurransen Årets vakreste Bøker er i gang, og vi har spurt juryleder Andreas Rød Skilhagen om hvilken bok som er den vakreste boka han har i bokhylla, og hvorfor det er akkurat den.

"Å plukke ut den vakreste boken jeg eier er ingen lett oppgave, men landet til slutt på Frankenstein Set fra 2008. Boken baserer seg på de horror-inspirerte arbeidene til den tyske kunstneren Christian Jankowski, og inneholder teoretiske tekster, intervjuer, transkripter og stillbilder. Frankenstein Set er en del av Christoph Keller Editions, utgitt på forlaget JRP Ringer. Boken er formgitt av Geoff Han.

Anslaget er et klassisk og sobert omslag, men ikke la deg lure. Denne pocketboken leverer visuelle overraskelser fra start til slutt. Enkle virkemidler, som papir-bytter styrt av innbindingens konstruksjon, skaper uventede, men i dette tilfellet, helt riktige brudd i bokens oppbygging. At boken kun bruker en størrelse og vekt på all typografi, men samtidig evner å skape et så tydelig hierarki er til stor inspirasjon. Denne boken er en fin påminnelse om at redusert bruk av visuelle virkemidler ofte ender opp som det visuelt vakreste. Forøvrig fikk boken pris i «The most beautiful Swiss books» i 2008."

- Andreas Rød Skilhagen

Andreas Rød Skilhagen er i dag kreativ leder i A-magasinet og Aftenposten Lørdag. Han har tidligere vært med på å etablere designkontorene Node Oslo og About Projects, samt lang erfaring fra reklamebransjen som AD i byråer som Bates United og DDB. Prosjektene til Andreas har utmerket seg i flere konkurranser som Årets Vakreste Bøker, Visuelt, Gullblyanten, Gulltaggen, Eurobest og Cannes Lions. Andreas sine arbeider har også vært del av utstillinger på Arts Chiyoda (Tokyo), Centre Pompidou (Paris), Le Fresnoy (Lille), og på Grafill (Oslo). Han har undervist ved flere Kunst- og designakademier, samt holdt foredrag om noen av sine prosjekter på bl.a Tokyo Graphic Passport, Pecha Kutcha Oslo og Sterk Reklame i Trondheim. Andreas har sin utdannelse fra RMIT Melbourne, hvor han tok en BA i grafisk design, etterfulgt av et Artist in Residence stipend ved Fabrica i Treviso, Italia.