Sørlie Hansen: Den vakreste boka jeg har i bokhylla…


Konkurransen Årets vakreste Bøker er i gang, og vi har spurt jurymedlem Thomas Sørlie Hansen om hvilken bok som er den vakreste boka han har i bokhylla, og hvorfor det er akkurat den.

«A Study in Scarlet –  A Sherlock Holmes Murder Dossier» av Simon Goodenough
Quill forlag. Utgitt i 1983. Designet av Malcolm Couch.

"Et klassisk Sherlock Holmes-mysterie utgitt som en samling originalt bevismateriale – fantastisk kreativt! Den inneholder kart, brev, telegram, åstedsfotografier, visittkort, notater, avisutklipp og mye mer, akkurat slik Dr. Watson forlot det for 100 år siden. Den inneholder til og med fysiske bevis som giftpiller og en giftering! Alt er trykket på forhåndsgulnet papir og mye innsats er lagt til grunn for å få det til å se autentisk ut. Hele bunken er bundet sammen med et rødt bånd og samlet i en arkivmappe. I denne utgaven må man selv ta rollen som detektiv for å løse mysteriet. Det blir en taktil, oppslukende, interaktiv opplevelse av romanen – noe man ikke kunne fått på annen måte. Derfor er den helt klart en av mine kjæreste bøker."

- Thomas Sørlie Hansen

Thomas Sørlie Hansen jobber som hovedlærer i illustrasjon ved Høyskolen Kristiania i Trondheim. Siden 2006 har han i tett samarbeid med anerkjente kunstnere vært med på å utforme en rekke artists´ books og odde bøker, flere av dem belønnet med utmerkelser i Årets vakreste Bøker. Som illustratør og serieskaper har han vunnet flere priser og vært med på utstillinger i inn- og utland; blant annet No Words Comics (Italia), Fumetto (Sveits) og Visuelt. Thomas har BA og MA i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo. De siste årene har han holdt flere Pecha Kucha-foredrag, vært aktiv i Grafill Trøndelag og vært med på å etablere Ormen Langes Offisin - et fellesverksted og kontorfellesskap for frilans illustratører.