Dahle Øverbye: Den vakreste boka jeg har i bokhylla…


Konkurransen Årets vakreste Bøker er i gang, og vi har spurt jurymedlem Anja Dahle Øverbye om hvilken bok som er den vakreste boka han har i bokhylla, og hvorfor det er akkurat den.

Undset Web

"Den (dei) vakreste bøkene i hylla mi er førsteutgåvene av Gymnadenia (1929) og den Brændende busk (1930) av Sigrid Undset. Omslaget har ei fin, rillete overflate som ikkje kjem så godt fram på bildet, og det står godt mot gullskrifta som er prega inn i omslaget. Eg likar og godt fuglen og at dei har laga ein slags logo ut av initialane hennar. Det gir omslaga eit litt høgtideleg preg som underbygger stemninga i boka. Desse bøkene ligg tungt og godt i hånda med eit tidlaust og vakkert omslag."

- Anja Dahle Øverbye

Anja Dahle Øverbye er illustratør og tegneserieskaper. Hun er utdannet ved Kunstskolen i Bergen og har en BA i visuell kommunikasjon fra Kent Institute of Art and Design i England. Anja har vist arbeidene sine både i inn- og utland, og ble i 2010 nominert til Kulturdepartementets priser for barne og ungdomslitteratur i kategorien Illustrasjon. I 2016 vant hun prisen Årets tegneserie under Oslo Comics Expo for ”Hundedagar”, og er nå i gang med bok nummer to. Anja har også vært med å etablere Blokk forlag, som fokuserer på tegneserier, artist books og fanziner.