Visueltutvalget 2017 på plass


Etter at Grafill gikk ut og ettterlyste utøvere som ville bidra til utviklingen av Visueltfestivalen, mottok vi mange henvendelser. Det er jo ren luksus for oss å kunne velge og vrake blant så mange dyktige og entusiastiske mennesker. Her er Visueltutvalget for 2017:

Visueltutvalg 2017 Kollage

Jonas Bødtker
Elisabeth Vold Bjone
Renata Junqueira Mendes de Barros
Hans Christian Øren
Anette Moi

Visueltutvalget fungerer som en ressursgruppe og har i tett samarbeid med prosjektlederne ansvar for program og innhold for Visueltfestivalen, som i år arrangeres 7.-8. juni. Utvalget er godt i gang med arbeidet, så gled deg til nok en flott festival med faglig program, prisutdeling og fest.

Jonas Bødtker
Racecar

Jonas Bødtker fra Oslo jobber som illustratør/animatør hos Racecar. Han har bachelor i Visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Bergen og Emily Carr University i Vancouver. Han jobbet tidligere freelance og som videofotograf og motion designer i NRKP3 før han begynte hos Racecar i 2014. Han har en sterk interresse basert i illustrasjon, men elsker det tverrfaglige og de fleste former for visuelle budskap. En ivrig entusiast i inline-skatemiljøet i over 20 år. Interressen for tegning, blandet med filming og redigering av inline-skatevideoer gjorde at han fant sin naturlige plass et sted mellom tegning og videoredigering, og nå jobber mest med animasjon og motion graphics.

Han er også medlem av flere kunstrelaterte sideprosjekter, som blant anet Prosjektklubben, Emptyframe.org og Blankspace galleri. Nesten like avhengig av koffein som han er av Moleskine skissebøker.

Anette Moi

Anette Moi jobber som illustratør og kunstner i Stavanger. Hun er utdannet grafisk designer ved Norges Kreative Fagskole og London Met. Anette er representert av illustrasjonsagenturet byHands. Hun har jobbet med kunder som Vice Magazine, Session, Dagens Næringsliv, Aftenposten Innsikt, Pizzabakeren, Kolumbus, Scandic Hotels, VG Helg, Lervig Aktiebryggeri, Fritt Ord, Oljedirektoratet med flere. Anette har også hatt flere soloutstillinger og gruppeutstillinger.

I 2015 var hun jurymedlem i Visuelt, og gleder seg nå til å være en del av årets Visueltutvalg.

Hans Christian Øren
Bekk

Hans Christian Øren jobber som Manager i Bekk Consulting. Han har sin utdanning fra Westerdals School of Communication og Central Saint Martins College of Art and Design i London. Han har jobbet med ulike disipliner innen digitale flater, print, animasjon og illustrasjon. Han er ofte gjestelærer på Kristiania Høyskole der han underviser digitale medier og grafisk design.

Hans Christian driver i tillegg Oh Yeah Studio og har i den sammenheng holdt presentasjoner, workshops og utstillinger i både innland- og utland og har jobbet med spennende kunder som Adobe, Nike, ESPN, Burton, Adidas, Computer Arts, Dali speakers, Audi, DNB, Warner Music med flere. Han ble nylig håndplukket av Adobe for å representere Skandinavia i Adobes årlige Creative Jam i Bilbao og blitt representert i en rekke bøker og magasiner.

Hans Christian er interessert i det meste innen visuell kommunikasjon, men har alltid hatt en lidenskap for plakatkunst og i den sammenheng hatt utstillinger verden over. Han har hatt egne utstillinger, laget plakatkunst for veldedige organisasjoner som Unicef og internasjonale merkevarer som Adidas.

Elisabeth Vold Bjone
Cappelen Damm

Elisabeth Vold Bjone jobber som grafisk designer i Cappelen Damm. Hun har hovedfag i grafisk design/illustrasjon fra SHKS og har hovedsaklig jobbet med bøker siden hun var ferdig på skolen.  De første årene som frilanser, men etter en periode som webdesigner fikk hun fast jobb i Cappelen Damm hvor hun har vært siden.

Til daglig jobber Elisabeth for det meste med bokomslag og bildebøker. Samarbeidet med eksterne designere, illustratører og forfattere gjør jobben variert og morsom. Hun har vunnet flere priser i Årets Vakreste Bøker, har vært jurymedlem i Visuelt, og gleder seg til å ta ta fatt på jobben i Visueltutvalget.

Renata Junqueira Mendes de Barros
Shibsted / Deloitte Digital

Renata Barros er en brasiliansk grafisk designer som har bodd i Norge i ni år. Hun har en MA i visuell kommunikasjon fra Kunsthøgskolen i Oslo og bachelor i AD fra São Paulo School of Advertisement and Marketing.

Renata har utforsket mange deler av designdisiplinen. Hun har jobbet med redaksjonell design i det anerkjente brasilianske designkontoret Rex Design, og i Brasils største mediehus Editora Abril. I Norge jobbet hun frilans noen år før hun bestemte å gå helt og holdent inn i den digitale designverden.

Hun har jobbet i fem år som senior grafisk designer, og etterhvert som kreativ leder i Netlife Research, og har vært med på å skape digitale designløsninger for mellomstore og større kunder. Hun er nå visuell design lead i Schibsteds Next Gen, som har som mål å utfordre sine egne digitale produkter. I april begynner hun som head of design i Deloitte Digitals nye designstudio.