JAHJAH har takket ja

Studioet JAHJAH fra Bergen er vår nye samarbeidspartner på Visuelt og tar over stafettpinnen etter Also Known As.

Fra venstre Johanne Karlsrud og Hanne Gabrielsen i JAHJAH Studio.

Fra venstre Johanne Karlsrud og Hanne Gabrielsen i JAHJAH Studio.

– JAHJAH sjekker av på alle våre ønsker. De er konseptuelle, lekne, eksperimentelle og profesjonelle. Det er også spennende å samarbeide med et miljø utenfor hovedstaden. Vi er superglad for at de vil være med oss på Visueltreisen, og nå gleder vi oss til å jobbe med dette lille byrået som har markert seg, sier en fornøyd, Benedicte Ebbesen Paulsen, prosjektansvarlig for Visuelt.

JAHJAH Studio i Bergen består av Johanne Karlsrud, Aurora Bergmark og Hanne Gabrielsen, derav JAH-navnet, og maskothunden Karl. De tre fant hverandre under studietiden, og startet byrået sammen i 2016.

– Vi er både et feministisk samarbeid og bestevenner som jobber sammen. Det viktigste for oss er å ha det gøy på jobb, og det gjenspeiles nok i arbeidene våre. Vi bruker grafisk design som et verktøy, og vektlegger konsept og humor i det vi jobber med. Vår estetikk kan best beskrives som strukturert maksimalisme. Vi er helt rå, men ikke så glad i å skryte av oss selv, sier JAHJAH og ler.

– Vi er enormt takknemlige for å få muligheten til å utforme Visueltprisen de neste årene. Det er fantastisk å jobbe med noen som gir oss så frie tøyler, en mulighet man sjelden får. Vi opplever ofte at kundene velger å arbeide med oss fordi de digger vårt spenstige uttrykk, men ender opp med å gå for noe mer nedtonet. Med Visueltprisen trenger vi ikke spare på kruttet! Å designe for andre fagfolk er også spennende og utfordrende, og vi er både ydmyk for oppgaven og spent på reaksjonene. Vi har allerede mange tanker og ideer, og det er med glede og ærefrykt vi ser frem mot samarbeidet, det skal bli både gøy og utfordrende! Vi er klare for 2023!

Visueltprisen deles ut årlig av Grafill og har eksistert siden 1993. I snart 30 år har prisen fremmet design og illustrasjon i Norge, stimulert til høy kvalitet og løfte frem profesjonelle og studenter som arbeider med visuell kommunikasjon. Neste års konkurranse utlyses i januar, med prisutdeling våren 2023.

Les mer om JAHJAH Studio

Les mer om Visueltprisen